Hög körsträcka Tekniker

De flesta bilmotorer har potential att pågå i många tusen miles - med hundratusentals miles i vissa fall. Hur du kör och underhålla bilen spelar en stor roll för hur länge motorn håller. Du kan hjälpa till att förlänga livslängden på din motor och njut optimal motorprestanda genom att använda några tekniker. Byt motorolja regelbundet

Regelbundna oljebyten är oerhört viktigt för att maximera hälsa och livslängd av ditt fordons motor. Motorolja minskar friktionen i motorn, vilket i sin tur minskar motorns slitage och hjälper till att reglera temperaturen för motorn. Konsultera bilens bruksanvisning för rekommenderade oljebytesintervall och riktlinjer underhåll.
Drive Easy

Motorer som drivs hårt, särskilt de som är heta rodded och /eller drivna vid höga hastigheter, normalt inte varar så länge som motorer som drivs mer måttligt. Snabba accelerationer och för höga hastigheter höja temperaturen för motorn och orsaka onödigt slitage. För att säkerställa en långvarig, hög körsträcka motor, kör den i en måttlig, fotgängare sätt, undvika snabba, jackrabbit startar, överdrivna motorvägshastigheter, och en massa stop-and-go körsituationer.


Kolla Vätskor Regelbundet

att maximera motorns livslängd, kolla motor vätskor, särskilt olja och kylarvätska, på regelbunden basis och tillsätt vätska om nödvändigt. Tillräckliga oljenivåer säkerställa korrekt motorns smörjning, vilket minskar friktionen i motorn och hjälper till att förhindra för tidigt slitage. Håll kylarvätska, eller kylvätska, vid rekommenderade nivåer för att säkerställa optimala arbetstemperaturer och förhindra överhettning, vilket allvarligt kan skada delar och drastiskt minska livslängden.
Undvik snabba hastighet när motorn är kall

En kall motor är inte lika effektiv som en motor som har nått normal arbetstemperatur. När en motor är kall, är oljeflödet långsam och trög, vilket hämmar normal motorns smörjning, vilket i sin tur ökar motorns friktion och slitage. För att maximera livslängden och förhindra onödigt slitage, värma upp motorn ordentligt innan du kör på motorvägen hastigheter. Normalt kräver en motor flera minuter av långsam körning för att uppnå normal driftstemperatur.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124736.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.