Hur du ändrar Front Hub på en Chevy Malibu

Navaggregatet på Chevy Malibu är en sluten enhet bestående av hjullager, hjulbultar och nav, och en monteringsfläns. Enheten är inte funktionsduglig och måste bytas ut som ett stycke om det går dåligt. Ändra navaggregatet är ett stort jobb, men inte längre än de flesta hem mekanik. Du kan få en ersättningsbrännare nav på din lokala Biltema men vara beredd, eftersom de kan vara mycket dyrt. Du behöver en komplett uppsättning bra handverktyg för att göra jobbet, men inga speciella verktyg behövs. Saker du behöver
Jack
Jack står
Spetstång
3/8-tums enhet socket set w /metriska hylsor
1/2-tums enhet socket som w metriska hylsor
Mejsel
Liten brytjärnet
Dead slag hammare
Momentnyckel
antikärvningsmedel
Visa fler instruktioner
1

bort navet caps om bilen har dem. Ta bort saxpinnen på drivmuttern i centrum av navet med ett par nål-tång. Lossa muttern, men ta inte bort den ännu. Lossa muttrarna, men ta inte bort dem ännu.
2

Hissa upp fordonets front och placera en uppsättning pallbockar under ramen för stödet. Ta bort däck och fälgar från fordonet.
3

ur de båda bultarna på bromsoket och ta bort bromsok från fästet. Stöd bromsok genom att hänga den med snöre eller tråd ur vägen. Låt det inte hänga på gummit högtrycksslang eller skada kan uppstå.
4

Ta drivmuttern och platt bricka på änden av drivaxeln i mitten av navet. Spara dessa bitar för nu. Några nya nav kommer att ha ersättare ingår, men om inte, kan du behöva att återanvända dessa.
5

Lokalisera de tre 14mm skruvarna på baksidan av styrspindeln som behåller navaggregatet. Ta dem och ställ dem åt sidan. Du kan behöva tillämpa penetrerande olja till dem om de aldrig har tagits bort.
6

Ta det låsningsfria kabel bromspedalsensor från dammskyddet och ställ den åt sidan. Du vill lägga det här ur vägen så att den inte skadas, eftersom du kommer att behöva för att återanvända det.
7

Ta navenheten från styrspindeln genom att dra den rakt ut. Det kommer mer än sannolikt att fastna i knogen, men du kan använda en liten mejsel eller bända bar och hammare för att frigöra det och bänd ut den. Ta bort drivaxeln från navet församling innan
8

dra det hela vägen ut ur knogen. Om axeln sitter fast, är det okej att använda en plasthammare eller en träbit och en vanlig hammare för att köra ut den ur navet. Dra navet resten av vägen ut ur knogen.
9

Installera den nya navet genom att sätta in den i hålet i knogen. Lägg till några antikärvningsmedel till navet innan du installerar den i navet. Detta kommer att göra det lättare att ta i framtiden.
10

Rikta in splines på drivaxeln med splines på mitten av navet när du skjuter navet i. Om axeln hänger upp på det nya navet, inte tvinga dem tillsammans. Inspektera navet och axeln för att se vad du behöver göra, så att du inte skadar något.
11

Passa monteringsbulten hålen i knogen och navet, sätt sedan in de tre bultar. Dra åt bultarna långsamt och jämnt för att dra navet hela vägen in i knogen. Dra dessa bultar till 85 foot-pounds med en momentnyckel.
12

Anslut ABS givarkabeln på dammskyddet och sätt tillbaka muttern drivaxeln på änden av drivaxeln, men gör inte dra åt den ännu. Du kommer att behöva vridmoment denna mutter efter att bilen står på marken.
13

Skjut bromsskivan på navet och sätt tillbaka bromsok, sätter de två fästbultarna och vridmoment dem till 85 fot- pounds. Dessa ska dras åt, även om många människor dra åt för hand.
14

Montera däck och fälg på hjulbultar och dra åt muttrarna för hand för nu. Lämna navkapseln av för nu.
15

Ta bilen från domkraften och sänka den. Med bilen på marken, kan du vridmoment nu åt hjulmuttrarna med kravspecifikationer och vridmoment drivmuttern på axeln till 192 foot-pounds. Du behöver någon att hålla i bromsen medan vridning drivmuttern.
16

in sprinten i hålet i drivaxeln för att säkra drivmuttern och installera navkapslar. Du kan nu provköra bilen. Om du byter ut båda navaggregat, flytta till andra sidan och upprepa denna process innan provköra bilen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125178.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.