Hur man byter stötdämpare på en 1995 Corvette

Den 1995-modellen var en del av den fjärde generationen av Chevrolet Corvette. Den tillverkades med en individuell hjulupphängning som består av en bakre tvärgående fjäder och stötar. Chocker slits ut med tiden, vilket gör att bakre änden att studsa och känns lös över ojämna vägar. Stötdämpare bör bytas i par för att säkerställa stabiliteten under hantering. Saker du behöver
Chock block
rörtång
Ordet jack
Jack står
metriska hylsor
Ratchet
Metric skiftnycklar
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Placera lagerbocken block framför och bakom framhjulen att hålla Corvette från att flytta. Använd rörtång för att lossa alla de bakre muttrarna medan bilen fortfarande är på marken. Hissa upp bilen med domkraft, placera pallbockar under ramen och sänka bilen på pallbockar. Tryck på ned på varje hörn av bilen för att kontrollera att det är stabilt på pallbockar.
2

Använd rörtång för att ta bort de bakre muttrarna, lagra muttrarna och bakhjulen på ett säkert plats. Placera golvet jack under den bakre fjädring knogen och höja uttaget för att stödja knogen.
3

Placera en skiftnyckel på baksidan av botten monteringsbulten. Använd ett Ratchet och uttag för att ta bort muttern säkra botten av stötdämpare.
4

Använd Ratchet och uttag för att ta bort de två fästbultarna på toppen av chocken. Dra chocken från botten monteringsbulten, sänka chocken från den övre Patronventil och ta ur bilen.
5

Ta bort muttern från stötdämparen med en skiftnyckel. Överför genomföringarna, munnen fäste och hållare till den nya chocken i samma ordning som du tog bort dem. Dra åt muttern ovanpå den nya chocken att fästa kragarna och fäste.
6

in stöten i toppen Patronventil, sätter de två fästbultarna och dra åt dem med momentnyckel till 22 foot-pounds.
7

Dra den nedre fästskruven till 61 foot-pounds. Du kan behöva använda en skiftnyckel på baksidan av monteringsbulten att hålla den från att rotera när du dra åt muttern. Sänk domkraft från under bakfjädringen knogen.
8

Byt bakhjulen och dra åt muttrarna med hjälp av rörtång. Använd domkraft för att ta bort domkraften och lägre fordonet. Dra varje tappmuttem till 90 foot-pounds med 19 mm hylsa och momentnyckel. Ta klossen blocken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132026.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.