Fördelar med hydrauliska bromsok Bromsar

Hydrauliska bromsok skivbromsar komma med antingen ett fast bromsok kolv eller ett flytande bromsok. Den hydrauliska bromsok ger i allmänhet bättre bromskraft på motorcyklar, bilar och lastbilar. Men de används också för stationära industrimotorer och utrustning. Prestanda sport cyklar använder också hydrauliska bromsok bromsar. Andra typer inkluderar mekaniska och pneumatiska bromsok bromsar. Bakgrund

Hydrauliska bromsok skivbromsar är det vanligaste bromssystem för två-och fyrhjuliga motorfordon. Genom mitten av 1920-talet, var mekaniska trumbromsar bilindustrin standard, men de bromssystemen utvecklats till en hydraulisk trumbroms systemet och, i slutändan, hydrauliska skivbromsar. Mekaniska bromsok skivbromsar är i allmänhet finns på cyklar. Pneumatiska bromsar, som är beroende av tryckluft, ger bromskraft för bussar, traktor-trailer Big Rig-typ lastbilar, vindkraft motorer, verktygsmaskiner, hydro-turbin tillämpningar och andra industriella användningsområden.
Hydraulisk Caliper Funktioner

Hydrauliska bromsok bromsar består av ett förkromat gjutstål eller en hård-hus av aluminium som innehåller bromsok kolvarna och bromsbeläggen och bromsskivan. Dynorna är utbytbara och är tillverkade av icke-asbest friktionsmaterial som spänner från ekologiska, keramik och semi-metalliska föreningar. Den genomsnittliga bromsskivan kan hittas i diametrar från 12-till-18 inches beroende på vilken typ av ansökan. Det maximala trycket hos hydraulvätskan är ca 200 psi beroende på modell. Hydrauliska bromsok bromsar används för industriella bearbetning användningsområden kan generera klämkrafter mellan ca 800 och £ 6300. beroende på modell. Den fasta hydrauliska bromsok systemet är vanligare än den flytande bromsok versionen. Den fasta bromsok bromssystemet rör sig inte med skivan som flytande, eller glidande, bromsok systemet. Den fasta bromsok versionen använder en enda eller flera kolvar för att stänga på varje sida av skivan. Den flytande versionen har en kolv och rör sig med skivan. Kolven klämmer inre bromsbelägget på skivans yta, och sedan drar caliperhuset att applicera tryck på skivan med den yttre bromsklossen.
Fördelar jämfört med mekaniska

Hydrauliska bromsok bromsar blir allt vanligare på cyklar, särskilt lätta racercyklar. Konventionella icke-motoriserade cyklar har mekaniska bromsar, eftersom de är lätta att justera och är billiga att köpa och underhålla. Emellertid kan kabeln som aktiverar dynan för att trycka mot fälgen täppa med smuts och påverka funktionen hos bromsen. Hydrauliska bromsok bromsar ger betydligt mer kraftfull bromsning med hjälp av ett högt trycksatt vätskesystem. Yet det hydrauliska systemet kräver en erfaren mekaniker att justera ordentligt och är dyrare att köpa. Den hydrauliska broms prestanda kan allvarligt försvåras om rutin blödning - en process som används för att avlägsna luftbubblor - av hydraulvätska i systemet görs inte riktigt
Fast Vs.. Flytande

Fast hydrauliska bromsok bromsar är i allmänhet mer tillförlitlig och lättare att underhålla än flytande caliper modeller. Den flytande caliper enda kolv bromssystemet är benägen att klibba, som i allmänhet orsakas av korrosion eller smuts kontaminerande en monteringsmekanism. Bromsbelägget fäst vid bromsok kunde gnida mot skivan, även om det inte är i ingrepp, och orsaka onormalt slitage. Överdriven smuts eller korrosion uppstår ofta om fordonet används sällan och sälar torka ut och spricka. Detta gör att skräp att förorena monteringsmekanismen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132152.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.