Hur du ändrar ett U Joint på en Toyota

Slitna eller lösa U lederna kan vara en dödsdom för drivlinan i din Toyota men lyckligtvis är de lätt ändras med bara några få verktyg. De U-fogar är placerade vid vardera änden av din drivaxel och se till att drivaxeln inte binder när axeln åker upp och ner när du kör. De trycks in i oken och typiskt behålls med cirkulära clips på locken. Du kan hyra en U gemensam press på de flesta bildelar butiker om du inte har en. Saker du behöver
Jack
Jack står
Stoppklossar
Paint markör
skiftnyckel som
Hylsnyckelsats
Spetstång
Flat skruvmejsel
U joint Press
Momentnyckel
Stålborste
Visa fler instruktioner
1

Palla upp fordonet under axeln bostäder. Stötta den med en uppsättning pallbockar och Blockera hjulen som fortfarande står på marken med en träbit eller stoppklossar så att trucken inte rör sig.
2

Scribe en linje på oket och drivaxeln på varje ände för att använda vid återmontering axeln. Detta kommer att säkerställa att axeln sätts tillbaka i samma riktning och behåller sin balans.
3

Ta bort de fyra skruvarna på spännbanden som håller U leden i transmissionen oket. Dra tillbaka på drivaxeln och sänka den ur oket.
4

Flytta på baksidan och ta bort de fyra skruvarna som håller fast U leden och remmar i differential oket och dra axeln lös. Flytta drivaxeln ut från under lastbilen.
5

Leta klämmorna på utsidan av U gemensamma lock och ta bort dem med hjälp av en uppsättning spetstång. Ibland klippen fastnar i spåren på oket och du kommer att behöva använda en skruvmejsel för att bända loss dem.
6

Tryck på U gemensamt av oket med en U gemensamt pressmeddelande. Du måste välja en form för pressen som passar över U gemensamt locket ur satsen. Om du är osäker på hur du gör detta, kontrollera anvisningarna i satsen för detaljerade instruktioner. Upprepa detta på steg på den motsatta änden av drivaxeln.
7

Rengör området där U lederna passa in drivaxeln med en stålborste för att avlägsna eventuella flingor eller lös smuts. Använd en liten skruvmejsel för att rensa ut spåret för hållaren klipp också.
8

bort locken från nya U leden och sätt leden i drivaxeln. Sätt locken i hålen i drivaxeln och trycka dem med U gemensam presskonferens tills de glider över lagerytorna i leden. Du vill att dessa sitter tätt så att du kan få hållarna på.
9

Montera klämmorna på utsidan av U gemensamma lock som gör att de sitter i spåren på oket. Om de inte är korrekta, kan de lossna orsakar U gemensamt att komma ifrån varandra under körning och skada drivlinan.
10

Placera drivaxeln tillbaka under lastbilen, rikta oket och drivaxeln med den linje du beskrivningen på dem tidigare, och sätt in U leden i oket om utlämnande änden. Sätt tillbaka spännbanden och vridmoment dem till tillverkarens specifikationer.
11

Skjut U leden på differential änden i differential oket. Om du behöver, kan du vända hjulen lite för att få oket att rada upp. Sätt tillbaka banden på oket för att behålla U lederna och vridmoment till tillverkarens specifikationer.
12

Bocka upp axeln och ta bort domkraften sedan sänka lastbil till marken. Provköra bilen för att se till att allt fungerar som det ska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125163.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.