Aktiveringsmetoder

ställdon används på maskiner, apparater, fordon och medicinsk utrustning för att orsaka rörelse av en del i förhållande till en annan. Exempel inkluderar automatisk konservöppnare på stormarknad dörrar, magnetventiler manövrerad dörrlås och fyll ventiler på tvättmaskiner. Ställdon finns för varje rad linjär och roterande rörelse och typ av drivkraft som driver dem. Ställdon kan ha totala rörelser från hundradelar av en tum till många meter. Överväganden för att genomföra ställdon applikationer inkluderar rörelseomfång, drivkraft, monteringsalternativ, material och drivkraft metod som krävs. Aktivering metodtyper

aktiveringsmetoder innefattar mekanisk, elektromagnetisk, pneumatik, vakuum, hydraulik och termisk slutna system. Alla brukar använda en form av energi för att orsaka frigivning eller förflyttning av en annan form av energi. Addera två huvuddelar

Alla ställdon består av en motor avsnitt som är specifikt anpassad till drivkraft och en utgående sektion som anpassar ställdonet till den uppgift som den utför. På en tvättmaskin fyllningsventil, får en elektrisk solenoid AC nätspänning från tidur och flyttar en liten kolv kopplad till själva ventilen, starta och stoppa vattenflödet. Addera ditt Mekaniska Ställdon

Mekaniska ställdon är många gånger drivs av mänsklig kraft, såsom hävstång huva eller konservöppnare trunk på bilar där spaken inne i bilen är ansluten till en kabel som sedan drar en fjäderbelastad spärr, släpper huven för öppning.
elektriska ställdon

Elektriska ställdon innefattar solenoider som skapar ett magnetfält i den cylindriska öppningen inuti en spole, rita i ett manöverorgan kolven för att skapa linjär rörelse. Elektriska magnetventiler används på industriella maskiner, automater och på många områden, som transport, inklusive fordonsindustrin förrätter, kvävning mekanismer, bränsleinsprutningssystem och säkerhetsbrytare säkerhet.
Pneumatiska och ställdon Vacuum

luftdrivna ställdon innefattar pneumatiska cylindrar, bälgar och vane motorer. Stora membran motorer öppna och stänga pneumatiskt manövrerade reglerventiler eller anpassa sin proportionella ställning för strypning kontroll. När den kombineras med returfjäder, kan pneumatiska ställdon användas för att positionera spjäll eller att lyfta dörrar. Luft bromsar på stora lastbilar använder robusta membran manöversystem motorer. Automotive luftkonditionering och värmesystem använder grenrörsvakuum att vitalisera små membran ställdon på spjäll och ventiler vatten.
Hydraulcylindrar

Hydrauliska ställdon används i alla former av transport bromsning. En av fördelarna med hydraulisk bromsning är att bromsvätska är inkompressibel och dess kraft kan multipliceras till tusentals pounds. Automotive skiva bromsok och bromscylindrar är exempel på hydrauliska manöverdon. Ställdon används för stöttning, lyfta och trycka alla använder hydrauliska cylindrar.
Thermal slutna system

Termiska slutna system fyllda med helium används i inhemska gasdrivna hem för att tillåta bränsle strömma till värmaren endast när enheten har en ordentlig eld. Den använder en bälg strömställare för att aktivera systemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124918.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.