Information om Car Struts

En viktig komponent för att nästan alla framhjulsdrivna bil är stöttor. Vanligen förväxlas med chocker, finns det några skillnader separat för två. Det är ett enkelt misstag att göra, och ett ännu enklare en att fixa genom att bara lära sig lite mer om hur de fungerar. De båda har samma syfte


När det kommer till kritan, chocker och stöttor tjänar samma grundläggande syfte. Som en del av suspension, både stötar och stöttor för att absorbera stötar från vägen, bidrar till hur bilen hanterar och ger komfort generellt till fordonets rida.
Struts Up Front

Struts är placerade på framsidan av fordonet. Medan chocker är relativt enkla, stöttor kombinera några olika komponenterna, såsom spiralfjäder, fjädersäte, stötdämpare, fjäderben bäring, och styrspindeln. Fjädern stöder vikten av fordonet, medan stötdämparen dämpar rörelse hos fjädern, vilket förbättrar åkkomfort. Sammantaget är stagen både stödja förändring av rörelse och förbättra hanteringen av fordonet.
Chocker i Back

Stötar, motsatta stöttor, som vanligtvis finns på baksidan av fordonets fjädring och används för att komprimera chock bladfjäder. Shock design gör dem mycket enklare och billigare att byta. Dessutom är chocker inte lastbärande, vilket innebär att de kan avlägsnas från fordonet (även om detta aldrig rekommenderas), till skillnad stöttor.
Underhåll

Bland många andra aspekter av fordonsunderhåll, bör stagen kontrolleras en gång per år, och bör helst utföras tillsammans med en hjulinställning. Det är särskilt lätt att låta denna bild, ser som prestanda och hantering förlusten kommer att bli svårt för den genomsnittliga föraren att uppmärksamma. Ekonomiskt är det klokt att kolla stagen varje år, för att eventuella problem tidigt, och byta ut delar som de går. På så sätt finns det ingen anledning att byta ut en hel strut och helst, och bör hjälpa staget håller längre.
Tecken på slitage

Några tecken på slitna stag innehålla alltför studsande av fordonet, överdriven front-end krängning, och näs-dyk medan bryta, bland andra kontrollampa tecken, såsom oljeläckage från stöttorna. Mer över, om däcket visar tecken på "koppning," bära runt däckets omkrets som normalt orsakar ett högt muller under körning, är det ett tecken på att stagen behöver uppmärksamhet.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124840.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.