Hur öka gas körsträcka på en Ford Freestyle

Den Freestyle är Fords crossover. Den har funktioner i en kombi, rullade minivan och SUV till en familjevänlig paket. Beroende på vilka särskilda stil du har köpt, får Freestyle cirka 17-20 mpg. Det är viktigt att serva din bil och behandla det på rätt sätt så att du kan få det maximala beloppet för bränsleekonomi. Köra vårdslöst och inte följer grundläggande underhåll riktlinjer kan drastiskt sänka din gas körsträcka, vilket kostar dig mer pengar vid pumpen och fördjupa din klimatpåverkan. Instruktioner
1

Kontrollera däcktrycket. När däcken är för lågt, kan de minska din bränsle körsträcka med upp till tre procent. Om de är ordentligt pumpade, kan du säkerställa att du får det bästa körsträcka ur din Freestyle. Konsultera instruktionsboken för att hitta rätt PSI nummer för dina däck.
2

hålla rätt reparationsschema enligt din Ford Freestyle bruksanvisning. Det är viktigt att byta luftfilter regelbundet. Dessutom, när en mekaniker tittar på din bil, kan hon se om något inte fungerar. En dåligt underhållen Freestyle kan kosta dig upp till fyra procent lägre bränsleförbrukning.
3

Fyll på rätt oljekvalitet. Till exempel, kan använda fel typ av olja kosta dig en till två procent minskad bränsleförbrukning. Titta även för olja med "energibesparande" etikett.
4

Ta bilen övre transportören, pakethållare eller någon annan bärande anordning fastspänd på fronten, taket eller baksidan av din Ford Freestyle om du inte har ett behov av det. Om du inte dragande skidor eller packa resväskorna, tar sig tid att ta bort den här utrustningen för att spara vikt och minska luftmotståndet. Detta kan förbättra din gas körsträcka med så mycket som fem procent.
5

avstå från bilkörning aggressivt. Detta innebär inte köra mer än hastighetsbegränsningen. Bromsa inte snabbt eller hårt. Ge inte gas i en krävande tempo. Dessa små chanser att förbättra din gas körsträcka och skära ner på dina utsläpp.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124678.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.