Problem orsakade av Low Power Steering Fluid

Styrservo system kräver en speciell typ av hydraulolja. Inrymt i ett fordons servostyrning pump, utför styrservoolja en mängd kritiska roller som behövs för att säkerställa en korrekt funktion av fordonets servostyrning systemet. Många problem kan resultera, men om ett fordons styrservoolja inte hålls på rätt nivå. Hård fordonsratt

En låg styrservoolja nivå kan ofta orsaka fordonets styrning att bli hård och ansträngd. Tillräckliga mängder styrservoolja är nödvändiga för att ett fordon system servostyrning att fungera och verka på en optimal nivå. En brist på servostyrning vätska i ett fordons servostyrningssystem minskar mängden hydraulfluidtryck nödvändig för att effektivt driva de olika delarna av hela servostyrningen. Styrservoolja levererar flytande kraft som krävs för att driva kugghjulen Servostyrning och att möjliggöra effektdrift styrväxeln. Låga Styrservoolja nivåer minska detta hydraultryck, som ofta resulterar i hård fordonsratt.
Pump Noise
p Det är mycket vanligt för en låg styrservoolja nivå orsaka betydande effekt buller servopumpen. En tillräcklig mängd styrservoolja krävs för att säkerställa korrekt funktion och livslängd av en servostyrning pump enhet, vilket är en remdriven pump för boende och cirkulerande servopump vätska. En låg nivå av Styrservoolja resulterar i ökad servopumpen friktion, värme och slitage, som alla kan avsevärt minska den operativa livslängd servopumpen medan samtidigt orsaka överdriven servopump buller.


Fluid Boiling

Många gånger en låg styrservoolja nivå kan leda till överhettning av styrservoolja, ett tillstånd som allvarligt kan försämra vätska och få den att koka . En låg styrservobehållaren nivå resulterar i mindre tillgängligt vätska till både smörja och kyla en kraftenhet servopumpen. Brist på servopumpen smörjning och leder kyla till extrem hetta som genereras inom servopumpen enheten själv, ett tillstånd som leder till den tillgängliga nivån av styrservoolja bli överhettad och skadad. När detta händer är det vanligt att styrservoolja att koka och förlorar alla sina smörjande och värme-reducerande förmåga.
Växellådsslitage

servostyrning växellådan är en uppsättning växlar inom ett fordons servostyrning systemet syftar till att underlätta rörligheten för ett fordons framhjul. Den servostyrning växellådan är ansluten till servopumpen av en hydraulisk vätska linjer som levererar en konstant tillförsel av styrservoolja till servostyrning växellådan. En låg styrservoolja nivå, särskilt en kronisk och svår låg styrservoolja nivå, kan leda till ökad friktion och slitage i servostyrning växellådan, ett tillstånd som avsevärt kan förkorta operativa livslängd servostyrning växellådan och negativt påverka dess drift. Addera Förebyggande /Lösning

regelbundet kontrollera nivån och tillståndet av fordonets styrservoolja rekommenderas som en del av ett bra förebyggande fordonsunderhåll program. Även styrservoolja är skillnad motorolja och transmissionsolja, båda vätskorna som kräver regelbunden förändras, behöver den återkommande kontrollen för att säkerställa adekvata vätskenivåer och se till att vätskan är i gott skick. Sällan, kan styrservoolja kontamineras och /eller brytas ned i kvalitet och kräver tömning och påfyllning med ren, fräsch vätska. Inspektion av servostyrning pumpenheten samt servopumpen drivrem rekommenderas som en del av en god servostyrningen underhållsprogram.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124676.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.