Hur man byter Nivomat chocker på en Volvo

Den Nivomat shock system på Volvo är unikt genom att det är en självnivellerande Monotube installerad på baksidan av en Volvo bara. Vad ger dem möjlighet att ge din Volvo sin mjuk gång är det sätt de automatiskt anpassar sig något mycket vikt du placerar på din Volvo. Som specialiserat Nivomat chocker, är processen att ersätta dem relativt lätt. Saker du behöver
Chock blocket
Lug skiftnyckel
Bil jack
Jack står
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Park din Volvo på en plan yta och placera en chock blocket framför en av de bakre däcken för att förhindra att bilen rullar när den bakre änden är uppallad.
2

Bänd bort navkapseln på förarsidan sida däcket. Lossade muttrarna med rörtång. Jack bilen tills du kan placera pallbockar under bilen för att ta vikten och fortfarande har däcket från marken. Ta bort muttrarna och sedan själva däcket.
3

Ta bort muttern som håller botten Nivomat chock på stödjande bulten med en hylsnyckel. Tryck Nivomat chocken mot insidan av hjulet väl tills den lossnar det stödjande bulten. Vänta fem minuter för Nivomat chock att helt sträcka innan du fortsätter.
4

Öppna bagageluckan och dra tillbaka alla mattor, eller ta bort klämmorna som håller plastkåpan över toppen av hjulet väl och dra plastkåpan off. Du kommer att se toppen av Nivomat chock sticker ut genom kroppen i bilen. Ta bort den övre muttern med en hylsnyckel och sedan ta bort de gummibussningar och de två brickorna metall som smörgås ihop dem från toppen bulten av chocken. Gör en mental anteckning om hur många bussningar installerades. Ta tag i botten av chocken och dra ut det ur hjulhuset.
5

Packa upp den nya Nivomat chock (inte klippa plastsnöre som håller chocken stängd). Öppna litet paket av nötter och bussningar gummi, och räkna ut samma antal bussningar som vad du bort från överdelen. Ställ dem i bagageutrymmet tillsammans med den nya övre muttern.
6

Tryck på undersidan av Nivomat chock på stödbulten och dra åt muttern för att hålla den på plats. Linje upp den övre bulten av chocken med hålet i den övre delen av hjulhuset och skär plastsnöre håller chocken stängd. Som det expanderar, guida den på plats.
7

Sätt en metallbricka tillbaka på översta bulten av chocken och sedan de nya bussningar gummi, följt av den andra metallen brickan och dra åt den övre muttern helt med en hylsnyckel. Helt åt de nedersta muttern. Byt ut däcket och dra åt muttrarna. Sänk bilen till marken, dra åt muttrarna igen och byt navkapsel. Upprepa hela proceduren på den bakre passagerar däcket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124733.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.