Hur Tune & Ändra Förgasare Performance

Förgasare fortfarande utrustningen i valet för modifierade racing fordon på grund av den lätthet och ekonomi att modifiera sina prestanda. Till skillnad bränsleinsprutning, kan du trimma och modifiera förgasaren prestanda utan dyra uppgraderingar eller specialverktyg. Med en grundläggande förståelse för hur man stämmer en förgasare och vilka villkor som kommer att påverka din förgasare prestanda, kan du göra dina ändringar snabbt och enkelt. Saker du behöver
platt skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera de två tuning skruvarna: idle och blanda. Om du har manualen för din förgasare, titta där för att hitta skruvarnas placering. Om du inte gör det, kommer skruven sticker ut från kroppen av förgasaren närmast chokeanordningen vara din Justerskruv för tomgång, och den ena ligger nära bränsleinloppet (men nära botten av förgasaren) blir din mix.

2

Använda en platt skruvmejsel, vrid skruvarna tills de är både "sittande" i kroppen av förgasaren. Med andra ord, vrid dem medurs tills de är helt åtdragna.
3

Vrid båda skruvarna moturs två hela varv och ett halvt varv. Din förgasare är nu anses "standard" på havsnivå.
4

Starta bilen och vrid tomgångsskruven in eller ut genom halva vänder tills tomgång är jämn och slät.

5

Vrid mix skruva in eller ut genom fjärdedels varv tills motorn börjar missa och hotar att sluta köra, vrid skruven ett kvarts varv i motsatt riktning tills motorn går jämnt igen. Din mix är nu korrekt justerad för den höjd som du befinner dig på.
6

Låt motorn fortsätta gå i 15 minuter så att motorn och förgasaren är vid arbetstemperatur. Justera tomgångsskruven igen tills tomgång går smidigt men något snabbare än tidigare. Detta ställer din tomgångskörning. Alla dessa justeringar görs genom att vrida skruvarna och lyssna till motorn. Du kommer att kunna höra de förändringar i den hastighet som du trimma och modifiera din förgasare prestanda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124675.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.