Symtom på Bad broms rotorer

Det finns ett antal sätt att berätta om din broms rotorer är dåliga. Om du misstänker att de är dåliga, bör du ha dem kontrolleras av en mekaniker. Han kommer att kunna berätta för dig om de behöver bytas ut eller inte. Du bör alltid se till att dina bromsarna fungerar. Felaktiga bromsar kan utgöra en fara och sätter människor i riskzonen för skador. Om dina bromsar någonsin ge ut, kan du orsaka en allvarlig olycka. Pulserande bromsar

Du kan berätta om dina bromsar rotorer är dåliga om de börjar pulsera när du trycker på bromspedalen. Du får en känsla av att du pumpar bromsarna när du inte är.
Skrapande ljud

Dina rotorer börjar gå dåligt när du hör ett lågt skrapande ljud när du trycker på bromspedalen. Detta ljud kan öka till ett högt gnisslande ljud när broms rotorer bli värre.
Åsar på Rotor

buller startar när bromspedalerna slits ut och de metall skruvar skaver mot rotorerna. Åsar som liknar spåren på kanten av ett kvartal, endast större, bildar på rotorerna. Addera Braking

Ibland kan man höra ett svagt skrapande ljud även när du inte trycka på bromspedalen, och bullret eskalerar när du trycker på pedalen.
tvärstoppa

När du trycker på bromspedalen, eftersom det börjar att slipa, din bil kommer att komma till ett abrupt slut i stället för ett mjukt stopp. Skruvarna från de slitna bromspedaler driva in rotorerna och gör det verkar som om nödbromsen är på.
Synliga Ridges

När en bil är parkerad, du kan titta igenom däcket vid rotorn och se åsarna som har bildats. Det finns ett verktyg som kallas en mikrometer som kan användas för att mäta tjockleken på spåret i bromsrotorn. Om en rotor inte är helt utsliten, en mekaniker kan maskinen rotorerna, som tar bort spåren. Vissa rotorer kan inte bearbetas eftersom de kommer att vara för tunn och de kan utgöra en säkerhetsrisk.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124574.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.