Min Saturn Bilen startar inte

Det finns många skäl till varför en Saturn bil inte kan starta. Genom att kontrollera ett par enkla saker under huven, får fordonsägaren ska kunna komma till roten av problemet. Om de enkla sakerna kolla, kan problemet vara mer komplicerat och kan kräva en diagnostisk yttrande. Det är bäst att starta med de enklaste och mest mest kostnadseffektiva diagnostik innan man går vidare till en professionell åsikt. Saker du behöver
ren trasa
Multimeter
Droppkar
Stålborste eller kabel renare
Box skiftnyckel eller kabel tång klämma
Visa fler instruktioner

1

Titta på bränslemätaren att avgöra om bilen är ur gas. Om mätaren visar att bilen har gas, satte tre till fem liter bensin i bränsletanken bara för att vara säker på att mätaren inte är defekt. Se till att motorn är helt kall innan du kontrollerar oljan. Helst ska bilen vara parkerad på ett plant underlag. Öppna huven på Saturnus och stötta upp med huven prop stav, som vanligtvis ligger längs den främre skenan. Lokalisera oljestickan, som, beroende på vilken modell av saturn, kan lokaliseras mot framsidan av bilen eller på vänster sida av motorn. Mätstickan har vanligtvis en gul öglehandtag. Hålla en ren trasa i ena handen, använd din andra hand för att dra ut oljestickan och torka av den med trasan. Notera var korsmönstret nära botten av pinnen är. Detta är vad som visar om bilen har tillräckligt med olja. Mätstickan tillbaka till sitt ursprungliga läge, vilket gör att det är hela vägen in Avlägsna mätstickan igen och inspektera oljeledningen och hur nära det är till crosshatch. Om mätstickan är helt fri från olja, är bilen ur olja, vilket kan betyda att det finns ett oljeläckage. Kontrollera instruktionsboken för att avgöra hur mycket olja just din bil behov och vilken olja som ska användas. Ersätt saknade olja i bilen enligt manualen.
2

Byt bränslefiltret. Helst ska bränslefiltret bytas var 30.000 miles. Koppla reläet säkringen från utloppet i säkringsdosan inne i bilen. Detta utrymme kan vara placerad på olika platser, beroende på bilen. Kontrollera instruktionsboken för att avgöra var det är beläget i bilen. Jack den bakre delen av fordonet upp med bil domkrafter, stödja ryggen med pallbockar. Placera en långpanna under bränsleledningen. Leta bränslefiltret på din bil och hitta de två flikarna som håller filtret på plats. Nyp flikarna med fingrarna tills filtret frigörs. Sänk släppt bränslefiltret i droppskålen. Montera det nya filtret i enlighet med riktningen för pilarna. När du hör bränslefiltret snäpper på plats, det är säkert installerad. Anslut säkringen bränsle reläet tillbaka in i uttaget. Försök att vrida nyckeln i tändningen långsamt, vila 4:57 sekunder mellan varje försök (om bilen inte startar). Om bilen går att starta, kan det börja på femte eller sjätte försök. Om detta inte fungerar, gå vidare till nästa steg i felsökningen.
3

Hook den leder till att batteriet i en multimeter elektrisk testare. Vrid ratten till "DC" märket. Om motorn inte är igång, bör mätaren läsa vid ca 12 volt. Försök igång motorn samtidigt ha någon läsa av mätaren. Den bör läsas på ca 9 volt. Om den är lägre, kan batteriet behöva laddas eller bytas ut. Nästa, kolla batterikablarna. För att göra detta, lossa bulten på den svarta minuskabeln först, med hjälp av en fast nyckel eller kabel-klämma tång och vicka kabeln bort från stolpen. Gör samma sak med den röda pluskabeln. Ta bort båda kablarna från batteriet. Följ den negativa kabeln till där det är jordad och använd en skiftnyckel för att ta bort kabeln. Gör samma sak med den positiva kabeln. Använd en liten stålborste eller kabel renare, rengöra inlägg. Använd en ren, torr trasa, torka bort kvarvarande damm. Vid montering av nya kablar, anslut pluskabeln först och satte den negativa kabeln på sist. Försök starta bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127750.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.