Felsökning av en BMW Kylsystem

Kylsystemet i din BMW består av flera olika delar, inklusive vattenpump, kylare och termostat. Om BMW kylsystemet bevisa problematiskt, kan du inte köra till återförsäljaren om det är en potentiell enkel fix. Använd dessa felsökningstekniker för en BMW kylsystem för att begränsa problemet och eventuellt lösa det utan att det behövs en professionell reparation. Instruktioner
1

Byt kylvätska. Genom att ersätta kylvätskan med jämna mellanrum som föreslagits av din BMW bruksanvisning, kan du lösa många potentiella problem med kylsystemet. Handboken kommer att ge dig de exakta beloppen och förfarandena för din modell BMW.
2

Undersök vattnet bältet pumpdrivningen. Den drivande remmen styr driften av vattenpumpen. Bandet kan behöva en spänning justering eller en ersättare om den har slutat fungera. Det är en vanlig orsak till BMW kylsystemet frågor.
3

Kontrollera slangar i kylsystemet. Leta efter några hål, sprickor eller läckor. Om du hittar någon av dessa frågor, beställa Reservslangarna (ska slangarna bytas vartannat år som en del av din BMW underhållsplan). Kontrollera de övriga delar av kylsystemet är tätt och träskor liksom, inklusive element, kaminer ventil och styrventiler.
4

Få en läsning från termostaten på din BMW kylsystem. Om temperaturmätaren sjunker plötsligt från högt till lågt, då detta kan tyda på att du har en fast termostat eller ett problem med din fläkt koppling.
5

Granska snabbhet och effektivitet fan av din BMW kylsystem. Använd den extra fläkten slår på din BMW för att kontrollera funktionaliteten av fläkten för att avgöra om detta skulle kunna vara problemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124561.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.