Vad är R12 Freon Kompatibel med?

1970 federala Clean Air Act bemyndigar EPA för att avgöra om R12, även kallad CFC-12 är kompatibel med en ersättare ersättare köldmedium. EPA: s betydande nya politiska alternativ (SNAP) Programmet utvärderar om ersättare kommer att arbeta i enheten som luftkonditionering på samma sätt som R-12 köldmedium den ersätter. EPA Acceptable Substitution

EPA har fastställt genom sitt SNAP program som R-134a är en R12 substitut som faktiskt inte utgör ett hot mot människor och miljö och uppfyller riktlinjerna auto maker också. R-134a är testat och är därför det enda alternativet till R-12 listan av SNAP-programmet som anges av biltillverkare och deras garantier.
Oacceptabelt alternativ
< p> Ett antal alternativ för CFC-12 är oacceptabelt och inte förenligt med CFC-12 baserad på EPA SNAP riktlinjer. EPA har avvisat CFC-12 substitutioner eller ersättningar som visar brandfarlighet oro eller befanns oacceptabla på grund av miljöfrågor. Till exempel var två CFC-12 substitut, OZ-12 och HC-12a, oacceptabelt grund obesvarade brännbarhet oro, enligt hemsidan EPA Test.
Köldmedium Recovery Review

Köldmedium återvinning och hur det återvinns är avgörande när bilens luftkonditionering systemet genomgår reparation. Om köldmediet inte fly från din A /C-systemet det kan skada ozon. Det är därför viktigt att teknikern service din A /C-systemet använder "ett köldmedium återvinning maskin som uppfyller Society of Automotive Engineers (SAE) normer," rapporterar Bil hemsida AA1.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129337.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.