Hur Sliding bromsarna fungerar?

Sliding bromsarna ordentligt känd som flytande bromsok. Uttrycket "tjocklek" beskriver församlingen som inrymmer bromsbelägg och kolvar som aktivera dem. Flytande bromsok omfattar endast en kolv eller kolvpar, fasta bromsok har två eller flera enkla kolvar eller par. Den flytande design är den i särklass vanligaste typen av bromssystem ställdon. Hur Flytande Skjutmått Arbete

De enkla eller dubbla kolvar inuti en flytande bromsok tryck inombords bromsbelägg på skivan - även kallad rotorn - när tryck appliceras på bromspedalen, och detta action drar den yttre delen av bromsok inåt på den motsatta sidan av skivan längs en järnväg, följer den grundläggande fysikalisk lag att för varje handling finns en likvärdig och motsatt reaktion. Insidan av den yttre delen också är försedd med ett bromsbelägg, så att skivan är inskjuten mellan två dynor av endast en kolv eller kolvpar. För att göra detta måste kroppen av bromsok röra sig parallellt med skivans rotationsaxel, det är denna rörelse som ger den namnet "glidande broms" i vissa kretsar
Fasta Calipers
<. br>

Fasta bromsok distribuera kuddar från båda sidor av skivan använder separata kolvar eller par av kolvarna. Även om prestanda ökar, detta gör anordningen dyrare att producera. Mer än fyra kolvar per hjul är ovanligt i serietillverkade bilar, men upp till 12 har använts på högpresterande racerbilar. Även fasta bromsok kolvarna kan vara känsliga för föroreningar, är de oftast mer långvariga än flytande, eller glidande, bromsok.
Flytande ok Pros

utformning av den flytande bromsen tillåter den att röra sig parallellt med skivan roterande mellan dynorna, en jämn mängd tryck som mindre deformationer av skivans passera. Eftersom de är en mindre komplicerad maskin, är kostnaden för att tillverka, köpa och byta ut mindre än sina fasta motsvarigheter.
Flytande ok Nackdelar

Flytande bromsok är benägna till klibbiga drift eller total beslag, eftersom skenan mekanismen skall placeras där väg-borne kontaminering är som värst. Smuts och frätande kemikalier kan förstöra och ange sedan Gummiskydd runt mekanism, kan fukt grop mekanismen och enkel brist på användning kan orsaka apparaten att gripa.

Om gripa inträffar när bromsen är utplacerade, dynorna kommer inte backa från skivan när trycket frigörs från pedalen. I bästa fall kommer att orsaka för tidig pad slitage och minskad körsträcka per gallon, och i värsta uppbyggnaden av friktionsvärme kan orsaka brand. Om gripa inträffar när bromsen inte löser ut kan det vara trögt i efterföljande ansökan eller inte fungerar alls.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132138.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.