Hur man startar en tidig Ford Mustang Efter Storage

Classic Mustangs är nu flera decennier gamla. Många ägare har haft sin bil sedan den var ny, beslutar att förvara bilen i stället sälja den. Så småningom kommer det dags att börja den långa vilande motorn. Starta en motor som har lagrats kan göras, men lämpliga åtgärder måste vidtas för att säkerställa inte bara att motorn startar, men att motorn inte skadas när du gör det. Tack och lov, de allra flesta problem med att starta en lagrad motor ligga endast med inaktuella bensin och ett overksamt tändsystem. Saker du behöver
WrenchFresh gasolineNew gnista plugsFeeler gaugeNew distributör capNew distributör rotorNew distributör pointsFresh oilFlathead skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Byt bensin i bensintanken med färsk bensin . Bensin blir faktiskt inaktuella över tiden. Som ett resultat, kan det vara svårt eller till och med omöjligt för motorn att börja med gammal bensin. Klassiska Mustangs är utrustade med en avtappningspluggen på botten av bensintanken. Bottenpluggen är i form av en kvadrat och kan nås från undersidan av fordonet. Ta bort avtappningspluggen genom att vrida den moturs med en skiftnyckel. När bensinen har tömts, byt avtappningspluggen och fyll bensintanken med minst tre liter bensin.
2

Byt tändstift. De befintliga tändstift kan så sotigt att de inte längre kommer att producera en gnista för att antända bränslet. Kom ihåg att gapet gnistan plus vid rätt inställning för den aktuella motorn med ett bladmått.
3

Byt fördelarlocket, rotor och pekar distributör. Mustangen distributör ligger på framsidan av motorn. Den fördelarlocket är fäst till distributören med två clips. Använd en skruvmejsel för att lossa klämmorna, lyft sedan distributören locket på fördelaren. Metallen kontakter under fördelarlocket är känsliga för korrosion, som hindrar gnista från att nå tändstiften. Ta distributörens rotor genom att dra den rakt upp. Med rotorn arealuttag kan punkterna ersättas med en skiftnyckel och skruvmejsel. Efter de punkter har bytts ut, sida en ny rotor på distributören axeln, sedan installera den nya fördelarlocket och fäst på plats med de två klippen.
4

Byt tändkablarna. Även med nya tändstift, om elen inte kan nå tändstift genom tändkablarna kommer tändstiften avfyras inte. Detta är särskilt problematiskt på motorer som har lagrats under en längre tid.
5

Byt oljan. Den befintliga olja kan innehålla skräp och vatten, och bör därför ersättas. Färsk motorolja är viktigt att starta en motor som har lagrats under en längre tid. Den oljeavtappningsskruv ligger på botten av oljetråget mot förarens sida av pannan. Färsk olja kan hällas i oljestickan röret, som är placerad på passagerarsidan av motorn.
6

Starta bilen och låt den uppnå normal driftstemperatur. Motorn kommer förmodligen inte att starta omgående, eftersom det tar ett par sekunder för bränslet att nå motorn via bränslepumpen.
7

Stäng av motorn, sedan byta olja igen när motorn har svalnat. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124462.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.