Förebyggande underhåll för hög körsträcka bilar

Performing förebyggande underhåll på din höga miltal bilen kommer att förlänga livslängden på ditt fordon, hålla bilen på ett säkert tillstånd att köra, gör din bil mer pålitlig och mindre benägna att bryta ner och kan ge du ett högre andrahandsvärde på din bil. Enkelt och kostnadseffektivt underhåll sparar du pengar på dyra reparationer. Förebyggande underhåll

byta olja varje 3000 miles är ett bra ställe att börja. Kvalitet oljor och filter ska användas. Motorolja smörjer och skyddar de rörliga delarna i din motor, samt befria motorn av grime och rå uppbyggd. Färsk olja skyddar din motor från onödigt slitage. Hög körsträcka bilar tenderar att bränna oljan snabbare, så alltid hålla koll på dina oljenivå. Kontrollera andra oljor, såsom automatisk transmissionsolja, makt vätskor styrning och växellådsoljor. Dessa oljor bör bytas enligt tillverkarens specifikationer eller efter behov.

Kylsystem ska spolas ungefär vartannat år för att förhindra korrosion uppbyggd. Termostaten och tätning för kylsystemet måste kontrolleras och bytas med några års mellanrum för att undvika fel. Regelbundet kontrollera din kylsystemet fläkt, vattenpump och slangar för att säkerställa att de är i gott skick. Radiatorn bör kontrolleras för uppbyggd på insidan och se till att du har rätt mängder kylvätska vid alla tidpunkter.

Bromsar behöver uppmärksamhet varje par år. Upprätthålla goda bromsbelägg, bromsbackar och din koppling. Bromsbelägg och bromsbackar är utformade för att slits ut med tiden och kommer att behöva bytas ut. Bromsvätskan måste underhållas och bytas en gång per år för att undvika rost och slam uppbyggd.

Transmissionsolja ska bytas var 50.000 miles. Transmissionsolja håller din sändning smörjas. Kolla efter läckage runt avtappningspluggen och låt aldrig din transmissionsolja kör låg.

Däck bör kontrolleras för korrekt lufttryck. Att hålla rätt mängd däcktryck hjälper till att förlänga livslängden på dina däck. Däck måste bytas när mönsterdjupet har slitits. Tire rotation är viktigt för att upprätthålla dina däck.

Din bilbatteri bör inspekteras för korrosion och hållas rena. Regelbundet kontrollera dina bälten, tändstift, distributören lock och rotor. Att se till att de alla är i gott skick. Byte av slitna delar bidrar till att upprätthålla livet på din hög-körsträcka bil.
Överväganden

Förebyggande underhåll på hög körsträcka bil kommer att hålla den på väg för många fler miles. Efter din tillverkarens rekommenderade riktlinjer för underhåll och byte av slitna delar vid behov kommer att hålla bilen igång smidigare.

Schemalägga regelbundna tune-ups för din höga körsträcka bil. Tune-ups kommer att öka din motorns livslängd och kan förbättra din gas körsträcka. Rutinmässiga tune-ups för de flesta fordon görs var 30.000 miles. Överväg att ha ett större underhåll tune-up utföras var 60.000 miles.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125227.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.