Hur att rengöra en motor Bay på en Civic

Att hålla motorrummet ren på en Civic är en säkerhetsfaktor. Avgassystemet är varmt och när olja byggs upp på det, finns det en chans av brand. Rengöring av motorrummet också gör motorn lättare att arbeta med. Bebyggd olja och smuts gör bultar svårare att ta bort. Det finns också möjlighet att få smuts och skräp i motorn när den öppnas upp för att ändra en packning ventilkåpa eller kamrem. Denna artikel kommer att förklara hur man rengör motorrummet på en Civic. Saker du behöver
Gunk motor cleanerPlastic bagsSteel ull
Visa fler instruktioner
1

omfatta alla elektriska anslutningar med plastpåsar. Knyt påsarna till kontakterna med bröd band eller snören. Om vatten tränger in i de elektriska anslutningarna, kan bilen inte startar eller, om den gör det, kan köras grov. Täck distributören och spolen.
2

Skölj motorn med vatten. Spray Gunk på motorblocket, avgaser och brunnar fender. Använd en långskaftad borste för att skrubba motorn och brunnar fender. Låt Gunk satt i minst 5 till 8 minuter. Addera 3

försiktigt skölj Gunk off. Tänk på din vattentrycket. Använd inte så mycket vatten tryck att vattnet stör plast på de elektriska kontaktdonen, distributören och spole. Om motorn inte har rengjorts i tid, kan det finnas smuts och olja som inte lossnar. Detta kommer att tas upp senare.
4

Lyft bilen och stödja den på pallbockar. Arbeta från botten, spraya Gunk på ramen motorfästen och botten av motorn. Använda långskaftad borste, skrubba botten av motorn och motorrummet. Tillåt Gunk att ställa i 5 till 8 minuter. Skölj Gunk off, är noga med att inte få in vatten i några elektriska anslutningar, distributör eller spole.
5

Spray Gunk på några fläckar som inte kom ren med den första behandlingen. Starta på undersidan av bilen, så att eventuell Gunk sprutas på toppen inte droppar ner på dig. Använda stålull, skrubba de färgade fläckarna. Skölj väl.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124461.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.