Hur man beräknar axeltryck

Innan du får på vägen med en släpvagn, måste du vara säker på att din trailer kan hantera lasten du kommer att bli hala. Varje stat har en rad förordningar som styr hur mycket vikt som kan dras med en släpvagn, och varje släp levereras med en rating för en total, eller grov, mycket vikt den kan bära. Om du överbelastar din släpvagn, kan du inte bara avsluta med en dyr biljett, men du kan också ha en allvarlig olycka. Du kan snabbt uppskatta axeltryck din last, traktor eller pickup, och din släpvagn, för att avgöra om du kan säkert transportera lasten med din utrustning. Instruktioner
1

Lägg den totala vikten av den last du kommer att bära den totala släpvagnsvikt.
2

Dela den totala vikten av last och släp med det totala antal tandemaxlar. Inkludera axeln lastbärande i din räkning. Den bärande axel är den axel som är en del av traktorn eller pickup du använder för att dra lasten som är närmast vagnen. Detta belopp motsvarar den totala vikten per tandemaxel av din last och släp.
3

Skriv ner den totala vikten av din traktor eller pickup. Denna vikt brukar anges på insidan av förarsidans dörr som totalvikt (totalvikt). Sjuttio procent av din totalvikt är vikten av styraxeln - axeln placerad på framsidan av din traktor eller pickup. Fördela resterande 30 procent av din totalvikt med antalet axlar du använde i steg 2.
4

Lägg till lastens vikt och släp per axel med vikten av din traktor eller pickup per axel tillsammans . Summan kommer att ge dig det uppskattade totala axeltrycket.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124445.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.