Hur Inspektera Drivlina i en GMC Sierra

Även drivlinan på GMC Sierra får höga betyg, det fanns en återkallelse på 2005 modeller till ljuset på den manuella växellådan panelen. Utan ordentlig varsel får förare vet inte vilka redskap de är i, om det inte åtgärdas. Den 5-year/100, 000 mil garanti kommer att täcka detta problem. Som en del av ett rutinmässigt underhåll schema, bör du inspektera hela drivlinan systemet en gång per år. Saker du behöver
Creeper
gamla trasor
Visa fler instruktioner
1

provköra din GMC Sierra, lyssna noga för några ovanliga ljud, t.ex. ett klickande eller clunking när du cruising på en låg hastighet, ett klickande ljud när du slår eller clunks när du runt ett hörn. Någon av dessa ljud kan tyda på problem med drivlinan.
2

Höj huven på lastbilen för att kontrollera oljan och transmission vätskenivåer. Båda har metall pinnar som du drar ut. Du hittar mätsticka på Sierra nära baksidan av motorblocket på passagerarsidan. Addera 3

Torka mätsticka med en gammal trasa och sätt tillbaka dem i sina respektive hål. Mäta nivån av vätska i behållaren. Lägg till mer, om det faller under hela märket.
4

Inspektera lastbilens drivlinan visuellt. Roll under lastbil på en ranka och leta efter eventuella tecken på brott eller slitage på axlar som ansluter drivaxeln till hjulen. Kontrollera fram-och bakaxlarna, halfshafts och drivknutar.
5

Leta efter läckage av vätskor från lederna och tätningar. Var uppmärksam för torr röta eller sprickor i någon av de hårdplast som utgör boot täcker av axlarna.
6

Skjut ut och kolla alla slangar och klämmor som kommer ut ur luften och oljefilter och från motorn. Garantin täcker inte dem, och det skulle kunna skapa större problem, om de ska få lov att bryta.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124356.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.