Hur tjänst ett soltak i en Saturn Vue

Om du väl behålla din Saturn Vue s soltak, kan du njuta av utomhus i bra väder och eliminera läckor och gnisslar. Det är allmänt rekommenderas att du rengör och inspektera gummitätning minst två gånger per år för att korrigera små problem och upptäcka de stora. Saker du behöver
Skruvmejslar
Tänger
Plast skrapning Tool Review Rustoleum
New gummitätning
Level
Skruvmejslar
Tryckluft
3-In- ett smörjmedel
luddfri trasa
Visa fler instruktioner
Byt gummitätningen
1

bort inredningen arbete och headliner inifrån SUV. Ta ett digitalt foto förväg, så att du kan lämna tillbaka dem när du är klar med dina reparationer.
2

Lossa skruvar och bultar som håller fast soltak till kroppen av Saturn Vue. Koppla ur takluckan från strömkällan, placerad långt bak på takluckan.
3

Tug takluckan bort av toppen av Saturn Vue och flytta den bort från fordonet . Förvara den på en säker plats. Få någon att hjälpa dig med detta steg, så att du inte råkar skada din SUV.
4

Dra gamla gummitätningen ut sin kanal och kassera den. Var noga med att ta bort den gamla gummitätningen helt med din plast skrapning verktyg, liksom rester av häftmassa i spåret. Om du hittar rost under den gamla tätningen, belägga kanalen med Rustoleum att förhindra ytterligare skador.
5

Installera den nya gummitätningen, som börjar med den yttre läppen och arbeta i. Inspektera ditt arbete för rynkor och utbuktningar. Om du hittar någon, lyfta tätningen vid dessa ställen och byt ut den igen. Gör detta tills tätningen är jämn och slät insida dess spår.
6

Byt solen taket och fäst den till Saturn Vue. Anslut takluckan igen tillbaka innertaket till sin ursprungliga position, följt av inredningen arbetet.
Behåll din sollucka
7

Inspektera soltak av din Saturn Vue för att se till att det sitter jämnt på ditt fordon, inte höja eller lyfta på ett hörn. Lyft indikerar förekomst av skräp på spåren, eller en skadad tätning runt takluckan.
8

bort klädseln på insidan av din Saturn Vue och låta materialet falla. Använd tryckluft för att blåsa damm och skräp från de spår som rör din soltak. Smörj dem med 3-in-One.
9

Kontrollera takluckan fyra dräneringsrör för igensättning. Två springa ner på framsidan av din bil till stötfångare. Två springa till baksidan, oftast av dina bakljus. Konsultera din instruktionsbok för specifika platser, eftersom detta kan variera något år till år. Rensa rören med tryckluft och byt ut dem.
10

Rengör takluckan s gummitätning med en fuktig, luddfri trasa. Var uppmärksam på skicket på tätningen. Om du ser tecken på stort slitage, byt tätning för att förhindra läckage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124285.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.