Hur tjänst ett soltak i en Ford Explorer

Om du väl behålla din Ford Explorer taklucka, kan du njuta av den friska luften i bra väder och eliminera läckor och gnisslar. Det är allmänt rekommenderas att du rengör och inspektera Takluckans gummitätning minst två gånger om året. Saker du behöver
Skruvmejslar
Tänger
Plastskrapa
Rustoleum
New gummitätning
Level
Tryckluft
3-In-One Smörjmedel
Lint luddar
Visa fler instruktioner
Installera en ny gummitätning
1

Lossa skruvarna som håller fast inredningen och innertaket. Du bör ha full tillgång till takluckan på både insidan och utsidan av din Ford Explorer.
2

Lossa och ta bort skruvar och bultar som fäster takluckan till toppen av lastbilen. Ställ dem åt sidan så att du kan installera om takluckan senare. Koppla bort strömmen från baksidan av din taklucka.
3

Dra takluckan upp och bort från lastbilen. Du kan behöva hjälp av en annan person för denna uppgift, för att undvika skador på takluckan eller lastbilen.
4

Använd plast skrapande verktyg för att lyfta av den gamla gummitätningen. Rengör eventuellt överskott gummi eller lim från kanalen, då och kolla kanalen för rost. Om du ser rost, måla kanalen med Rustoleum att förhindra ytterligare förfall.
5

Installera den nya gummitätningen i kanalen, som börjar med den yttre läppen och sedan flytta till den inre läppen. Kontrollera tätningen för stötar eller rynkor. Om du hittar någon, lyfta tätningen ut ur kanalen och installera om den. Fortsätt att göra detta tills hela tätningen sitter jämnt inuti kanalen.
6

Placera takluckan tillbaka på toppen av lastbilen och anslut den med skruvar och muttrar du tog bort tidigare. Hålla kontroll för att se till att det är nivån. Kom ihåg att ansluta strömkällan igen så din soltak kommer helt att fungera.
7

tillbaka headliner och inredningen tillbaka i position.
Behåll din Taklucka

8

Inspektera utsidan av din taklucka på din Ford Explorer på månadsbasis. Ser till att det jämt är sittande, inte lyfta på ett hörn. Lyft indikerar att det är dags att rengöra och smörja spåren.
9

Kontrollera dränerande rör för din Ford Explorer. Två avlopp på framsidan av din bil, typiskt nedanför fendrar. De andra två avlopp på baksidan av ditt fordon, oftast bakom dina bakljus. Använd tryckluft för att blåsa ut eventuellt skräp, damm eller träskor.
10

Tillträde spåren och tätningar för din Ford Explorer taklucka genom att ta bort inredningen och låta droppen taktäckningen. Du behöver inte att helt ta bort det, bara låta den hänga. Använd tryckluft för att avlägsna skräp, därefter smörja spåren med 3-i-ett smörjmedel.
11

Smörj och rengör din gummipackning. Torka av dem med en luddfri trasa, sedan använda smörjmedel som anges i din instruktionsbok. Om ditt sigill är stela eller visar tecken på stort slitage, byt det så din taklucka inte läcker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124283.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.