Hur man målar bakluckan på en Ford F-350

Måla bakluckan är ett sätt att tillföra värde och vädjar till alla lastbil på vägen. Ford F-350 är inte annorlunda. Medan Ford är en extremt stor lastbil, måla sin bakluckan följer samma principer som målar en annan baklucka. Med rätt material och hjälp, kan det här jobbet utföras av de flesta ägarna. Saker du behöver
Paint bockar pistol
Primer
Lack
Automotive måla
Dammask
Skyddsglasögon
Air blower
Sandpapper
Buffer
Omrörning stick
Visa fler instruktioner
1

bort bakluckan från trucken. Det här jobbet kräver två personer för att balansera ut vikten av bakluckan när det tas bort. Dra i handtaget för att släppa ner bakluckan. Lossa bakluckan från baksidan av lastbilen och med en person på varje sida, lyft upp bakluckan bort från lastbilen och på två bockar där det kommer att målas.
2

Ta bort handtaget och allt annat på bakluckan som inte kommer att målas. Rengör bakluckan med vatten, tvål och pappershanddukar. Ta bort överflödigt skräp, gunk eller damm från bakluckan innan vi går vidare.
3

Blanda 50 procent primer och 50 procent lack i en färg pistol. Anslut pistolen, slå på den och spraya hela bakluckan noga med primer /lack mix. Spraya toppen och sidorna av bakluckan tills allt är helt täckt.
4

Låt detta en hel dag för att torka och sedan sand det helt. Sand hela bakluckan med 320-grit sandpapper, försiktigt gå över hela ytan. Luft blåser bakluckan efter färdigställandet för att avlägsna damm och skräp kvar från sandpapper.
5

Skaka färgburk, öppna den och rör den upp med omrörning stick. Sätt billack i färgen pistolen och spraya färg på bakluckan på samma sätt som primer /lack sprutades på. Gå över hela bakluckan ordentligt och se till att den första pälsen är helt täcker baklucka. Tillåt minst fyra timmar för att torka och sedan spraya på en annan päls på samma sätt den första sprutades på.
6

Ge färgen en hel dag för att torka och sedan polera bakluckan. Sätt i bufferten och i en cirkelrörelse, polera bakluckan för att ge det en ordentlig glans. Buff långsamt så färgen inte blir bränd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127349.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.