Hur tjänst en Taklucka i en Cadillac Escalade

Mechanics rekommenderar du kontrollera din taklucka två gånger per år för att korrigera små problem och fånga de stora innan du upplever sylt och läckor. Vid underhåll av soltak för din Cadillac Escalade, särskilt uppmärksamma Omställningsanordningen, som vissa kunder har problem med det. Saker du behöver
Skruvmejslar
Tänger
plast murslev
Gummipackning
Level
Shims
Rustoleom
Skruvmejsel
3-i-ett smörjmedel
luddfri trasa
Visa fler instruktioner
Byt Taklucka Seal
1

bort inredningen och innertaket som täcker taket på din Cadillac Escalade. Ta bilder att hänvisa till senare, så att du enkelt kan byta ut delarna när din reparationer är klara.
2

Hitta och ta bort skruvar, bultar och klämmor som håller fast takluckan till Cadillac Escalade. Ställ dem åt sidan tills reparationerna är klara
3

Koppla bort strömkällan från takluckan,.. Den ligger vanligtvis på baksidan av själva taket
4

Be en vän att hjälpa dig att lyfta takluckan upp och bort från Escalade så att du inte skadar vare sig takluckan eller SUV. Ställ takluckan åt sidan på en vadderad yta där den inte kan skadas.
5

Dra loss gummitätningen från sin bana, var försiktig så du inte repar eller skadar bilen. Använd en plast skrapa bort envisa sektioner av lim och gummi.
6

Köp en gummitätning för din Cadillac Escalade årsmodell. Skjut det yttre läpp i spåret först, och sedan den yttre läppen. Du kan behöva använda din plast redskap för att underlätta denna process. Kontrollera noga för eventuella rynkor eller luckor, och installera tätningen i dessa fläckar.
7

Ställ din taklucka tillbaka på plats och fäst den med skruvar och clips du tog bort i steg 2. Kontrollera ofta att se till att takluckan är nivån.
Underhålla Taklucka
8

Ta ner inredningen formning och headliner att komma till inre arbetet i din Cadillac Escalade s taklucka . Ta ett digitalt foto så att du enkelt kan gå tillbaka bitarna på sin rätta plats efter underhållet är klar.
9

Lokalisera de fyra dräneringsrör som tratt vatten från takluckan. Ta försiktigt bort dem från pipen, sedan spraya tryckluft genom rören för att avlägsna smuts eller träskor. Sätt tillbaka rören.
10

Spray din taklucka s spår med tryckluft för att avlägsna damm och uppbyggnad. Smörj spåren med 3-in-One för att hålla mekaniken röra sig fritt, och för att förhindra gnissel.
11

Rengör Takluckans gummitätningen med en ren, fuktig, luddfri trasa. Var uppmärksam på tillståndet i denna tätning och byt ut den om den visar onormalt slitage.
12

tillbaka interiören headliner och trimma till sitt ursprungliga läge. Se bilden du tog tidigare för att se till varje rätt omplaceras. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124278.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.