Ford 7.5L Åtdragningsmomentspecifikationer

Fram till 2000 var den 7,5 liters V8-motor är den största bensinmotorn som Ford tillverkade. Även om det har använts flitigt i tillverkarens större lyxbilar och pickup lastbilar, var det populärt också som en industriell motor eftersom det kan ge högt vridmoment vid låga varvtal, vilket gör den kapabel att arbeta hårt hela dagen. Ford slutade att producera denna motor 1997. Motorblock

vevaxeln, som manipulerar kolvarna i motorns cylindrar, kräver 100 foot-pounds av vridmoment för att bulten är ordentligt till motorblocket. Topplocket, som sitter ovanför motorns cylindrar, bultar till motorblocket med 140 mul-pounds av vridmoment. Oljan-pump-till-motor-blocket bultar kräver 25 foot-pounds av vridmoment. Tidpunkten kedja eller rem bultar locket till motorblocket med 15 foot-pounds av vridmoment. Addera Vevaxel

En motorns vevaxel, ofta kallad en vev, är ansvarar för att rotera kolvar som är inrymda i motorns cylindrar.

vevstaken, som ansluter kolven till vevaxeln, bultar till vevaxeln med 42,5 foot-pounds av vridmoment.

svänghjul, som lagrar rotation energi som tillkommer under motorns effekt impulser, ansluter till veven med 80 foot-pounds av vridmoment.

Vibrationsdämparen eller hubb, som ansvarar för att styra torsionsvibrationer orsakas av makt impulser av motorn för att förhindra att vevaxeln från att bryta, bultar till vevaxeln med 80 foot-pounds av vridmoment.
Övriga specifikationer

insugningsröret, vilket distribuerar luft eller en förbränningsblandning till intaget hamnar i topplock, skruvar till topplocket med 30 foot-pounds av vridmoment. Vipparmen kräver 20 foot-pounds av vridmoment för att gå ordentligt med vipparmsaxeln. Kamkedjan eller bälte kedjehjul, skruvar till kamaxeln med 42.5 mul-pounds av vridmoment.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129121.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.