Hur man identifierar en bils hjulkomponenter

Det finns mer att en bils hjul komponenter än bara däcket. Här är hur man identifierar de olika andra objekt, inklusive navet och lagret, muttrarna och bultarna, bromsrotorn och bromsok, styrspindeln och slips länkhuvuden. Saker du behöver
Jack
Säkerhet står
Däck järn
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Jack upp och stödja bilen med säkerhet står. Om du kan, sätta upp bilen på en lyft för enklare åtkomst.
2

bort navkapsel, med en stor skruvmejsel som en pry. Avlägsna däcket och hjulet, med ett däck järn. Direkt bakom ratten är hjulbultarna anslutna till navet och lagringen.
3

Titta längre och du kommer att se ett hjul komponent som kallas bromsen rotorn. Bromsrotorn passar över navet och bromsoket. Detta är ansluten till styrspindeln. Inne bromsok är bromsklossarna.
4

Flytta ditt huvud att titta upp från bromsen och du kommer att se strut och fjäderpaketet. Detta är fäst vid styrspindeln och överkroppen av bilen. Till sidan av knogen är däcket staven gemensamma som är fäst vid knoge för styranordningen. På slutet av kontrollgruppen är kulleden som fäster på knogen och gör det möjligt att vända.
5

Identifiera kontrollgruppen. Detta är fäst vid botten av knogen och till ramen. Direkt i mitten av kontrollarmen är axeln och drivknut montering. Den stabliizer bar också fästs med kontrollgruppen. Den krängningshämmare sträcker sig över bilen och är fäst vid en styrarm på den motsatta sidan av bilen.
6

Sätt tillbaka hjulet och däcket. Ta pallbockar och lägre bil till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124122.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.