Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Hur man installerar en Apexi VTEC Airflow Converter

Apexi tillverkar Converter VTEC Airflow för prestanda körning och racing applikationer. Omvandlaren gör att du kan programmera bränsleförbrukning, för maximal motorprestanda i en mängd olika situationer. Apexi utformade för installation i förarutrymmet och att samverka med bilens ECU, eller motorns styrenhet. Du får Converter VTEC Airflow från Speed ​​butiker eller via online tillbehörsutgångarna baserat på år och modell av bilen. Installationen kräver grundläggande verktyg, uppmärksamhet på detaljer och förmåga att tolka kopplingsscheman. Saker du behöver
Converter VTEC Luftflöde med kopplingsschema Kundservice manual för fordonet
Borrmaskin eller sladdlös borrmaskin
Valda borrar
Mutter förare
Vinyltejp
Nylon slipsar
självgängande skruvar
skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

lossa batterikablarna från batteriet. Placera anslutningarna ur vägen för att undvika oavsiktlig kontakt vid batteripolerna under installationen.
2

Placera den medföljande rörformade fäste för omvandlaren på brädan framför ett golv shifter eller på undersidan av instrumentbrädan så att enheten kommer att vara inom förarens synfält. Markera platser för de bearbetade hål i botten av berget.
3

Inrätta en borrmaskin eller skruvdragare med lämplig storlek borr för maskinbearbetade hål. Borra ett hål i brädan eller instrumentbrädan vid varje markering. Montera fästet med medföljande hex-head metall skruvar och en mutter förare.
4

Montera luftflödet omvandlaren i fästet och dra åt tumskruvarna på varje sida. Isolera metalliska kopplingen på den bifogade kablaget med wraps av isoleringstejp. Coil kablaget nära enheten.
5

Lyft motorhuven. Markera en plats för en kabelstam penetration vid brandväggen. Penetrationen måste vara så långt från avgasrören, slangar värmare och motorblocket som möjligt. Borra ett hål som är 1/4-tums större i diameter än den metalliska kopplingen.
6

Mata änden av kablaget genom penetration inifrån fordonet. Dra ledningarna genom från motorrummet tills kopplingen är halvvägs in i penetration. Fäst kopplingen vid penetrering med den medföljande klämman.
7

Route de bruna och svarta jordkablar från selen längs ansiktet av brandväggen till området av ECU-modulen. Fäst kablarna vid brandväggen på ett snyggt sätt med nylon band. Om det behövs, bifoga taggen ändarna av banden till brandväggen med korta självgängande skruvar och en skruvmejsel.
8

Se fordonets kopplingsschema i servicemanualen och identifierar anslutningen jordkabel vid ECU. Fäst de bruna och svarta jordkablar för luften controller till ECU jordledningen anslutning på modulen.
9

Anslut den röda kabeln från selen till "Positive" terminal på tändspolen. Anslut den gröna ledningen till motorn revolutionen signalkabel. Anslut den grå kabeln till gaspådragssignalen tråden.
10

Slutför återstående ledningar bilagor baserat på de ledningar instruktioner som är specifika för ditt fordon. Dessa kan omfatta en VCT cam signal tråd, en TDC-signal tråd och en VTM signalkabel.
11

Granska din kopplingsschema och instruktioner VTEC. Kontrollera alla anslutningar och säkra ledningar med band innan du ansluter batterikablarna. Se till VTEC Air Controller bruksanvisningen och följ de inledande inställningsprocedurer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93564.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.