Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

The Origins of HEMI Motorer

Chrysler Corporation är nära förknippad med den "Hemi" motor - namnet kommer från den halvrunda utformningen av dess förbränningsrum - och förtjänar beröm för att fullända en teknik som till stor del ignorerats av de flesta 20th century biltillverkare. Ändå Chrysler uppfann inte Hemi motor: Det tog årtionden för biltillverkaren tekniska avdelning för att övervinna management obeslutsamhet och självgodhet att utveckla Hemi för mass-produktion bilar. De första Hemis drivs de 1951-1958 Chrysler produkter. Den oberoende, Chrysler-producerade 426 Hemi som dominerade muskel bil krigen kom 1964. Origins

Chelsea Manufacturing Company of Michigan tillverkat den tidigaste versionen av Hemi 1903. Det var en två-cylindrig motor som producerar 20 hästkrafter. Motorn, som med all framtida Hemis, hade en halvsfärisk förbränningskammare. Den Hemi hade ventiler placerade vid en 58-graders vinkel på toppen av kammaren. Detta får större utrymme för större ventiler för att förbättra luftflödet /bränsleblandningen. Genom att förbättra och komprimera luftflöde /bränsleblandningen, brände bränslet bättre att skapa mer makt. Den fransk-made Peugeot följde 1912 med sin version av Hemi motor, som förflyttade 3 liter.
Ange Chrysler

Chrysler började mixtra med Hemi konceptet i 1930, och kanske skulle ha utvecklat motorn vid den tidpunkten. Dock visade Chryslers futuristiska 1934-1937 Airflow bil en marknadsföring och försäljning katastrof. Det var en vacker, strömlinjeformad bil som förebådade framtida bildesign, men alltför avancerad för bilismen allmänheten. Chryslers tekniska avdelningen började förlora förtroendet för futuristiska koncept och blev ovilliga att ge sig in på en annan innovation. Ändå tog den tekniska avdelningen trevande stegen mot att utveckla Hemi 1937 och arbetade på det genom andra världskriget, även civil auto produktionen upphörde förrän 1945.
Efterkrigstiden

Chrysler president under åren efter andra världskriget var KT Keller, en oinspirerande ledare med lite fantasi. De mörka molnen av luftflödet hängde fortfarande över bolaget, och Keller var förtjusta om bildesign och teknik. Okaraktäristiskt, värmde han upp till idén om aggressivt driver utvecklingen av Hemi 1948. Eftersom den tekniska avdelningen hade mer än ett decennium av experimenterande med Hemi, kom det snabbt upp med en 330-kubik-tums V-8-modellen. Motorn var upp-och-kör inom veckor av Keller godkännande
Framgång

Chryslers chef för motorutveckling, William Drinkard, etablerade normer för Hemi:. All lager, ventiler ringar och kolvar måste ha en 100.000-milen livslängd. Inledningsvis mötte Chryslers ingenjörer stora problem med kamaxeln slitage på grund av kraftig friktion mellan kamaxeln loben och lyftarna ventil. Engineers förändrat tappet material och lagt till en beläggning för att lösa problemet. Efter testning, under vilken Hemi uppnådde 500.000 miles utan större problem, blev motorn redo för massproduktion. Motorn, som nu kallas Fire Power, gick in i 1951 Chryslers. Det fördrivna 331 cubic inches, en tum större än originalet. Den hade en 3,81-tums hål och en 3,63-tums stroke. En två-FAT förgasare och 7,0-till-1 kompressionsförhållandet hjälpte det generera 180 hästkrafter och 312 foot-pounds av vridmoment. Det var tungt, väger 700 pounds, med cheferna enbart väger 119 pounds. Men det var också samma vikt som den nya V-8s i 1951 Cadillacs. Chrysler produceras fortfarande Hemis under 2011, framför allt i sin Dodge Charger och Dodge lastbilar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93530.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.