Svenska Bil >> bilentusiaster >> Collectible Cars >> Content

Hur: Long-Term Auto Lagring

Vissa människor personifierar sina bilar och gå till stora ansträngningar för att ta särskild hand om dem. När det blir dags att sätta den auto i långtidslagring, de vill göra det rätt. Den ultimata möjlighet att lagra en auto skulle vara en anläggning som håller en temperatur lika varmt som ett vardagsrum med luftfuktigheten att matcha. Denna typ av anläggning kanske inte är praktiskt, men en ren, torr lagringsanläggning fritt från gnagare är ett måste. Andra viktiga tips itu med själva fordonet och de åtgärder som vidtagits av ägaren att säkerställa korrekt förvaring. Saker du behöver
olja och filter
Transmissionsolja
Servostyrningsvätska
Spolarvätska
Bromsvätska
frostskyddsmedel
Dammsugare
Hylsnyckelsats
Skyddsglasögon
Jack
Jack står
hjulblock
Spray underull
Sprayfärg
sprayolja
möbelvax
Bilvax
bil täcka
4 RV fuktabsorberande baljor
Gummiband
Plastpåsar
stålborste från 4 täckta musfällor
Batteri Minder laddare
Visa fler instruktioner
1

Fyll bränsletanken med bränsle. Om det är en bensindriven bil, fylla tanken med racing bränsle och köra det i 30 miles, eller gå på hög tomgång i 20 minuter och påfyllning.
2

Byt olja och oljefilter. Kontrollera och fylla på vid behov, transmissionsolja, servostyrning vätska, spolarvätska och bromsvätska. Testa frysskydd av frostskyddsmedel. Fyll på kylaren med ny kylarvätska om det behövs. Och
3

Wash vaxa insidan och utsidan av bilen. Dammsug stammen, motorrummet och torkare gömställe område. Detta kommer att ta bort skräp som barr och blad, som är frätande på bilen.
4

Smörj alla huven, dörren, bål, och gastank gångjärnen dörr och lås med en tjock sprayolja som fäster på gångjärn och lås.
5

Applicera en liberal mängden spray möbler vax på gummiluckan, huva och manschetter bål. Detta hjälper till att skydda gummit och håller den från limning till metallen.
6

bort ventilen täcker. Lossa rockers på varje öppen ventil tills tryckstången kan roteras fritt. Detta kommer att helt täta cylindern och bidra till att förhindra rostbildning på ventilens ansiktet och ventilsätet. En mindre effektivt alternativ att backa de öppna ventilerna är att täcka avgasröret med en plastpåse hållit på med ett gummiband, och ta bort luftrenaren och placera det i en soppåse och ersätta den.
7 < p> Ta bort tändkabeln och tändstift, en i taget, för in röret munstycke av en penetrerande olja kan i tändstiftshålet och spraya cylinderväggen med penetrerande olja. Byt tändstift och gå vidare till nästa plugg, tills alla cylindrar är belagda med olja.
8

Vrid nyckeln på. Vrid värmefläkten på och välj värmaren position som öppnar så många ventiler som möjligt. Till exempel, väljer golv, avfrostning och bindestreck ventiler. Stäng av tändningen.
9

Placera en fuktabsorberande badkar och en laddad gnagare fälla i varje stam och motorrummet. Placera baljor och fällor i den främre och bakre delen av passagerarutrymmet.
10

bort torkararmarna och placera dem i en försluten soppåse. Förvara dem i bagageluckan. Sätt tejp över spolarvätska röret efter spolarvätska röret avlägsnas.
11

Lossa alla hjulmuttrar lug ett halvt varv. Ta inte bort muttrarna. Blockera framsidan av båda framdäcken.
12

Placera en domkraft under mitten av den bakre änden och lyft den bakre delen av fordonet från marken. Placera två pallbockar, en nära varje hjul under axeln eller ram och låt bilen ner på pallbockar. Upprepa samma procedur i fordonets front.
13

Gå under bilen och kontrollera om någon ren metall som kan rosta under lagring. Borsta rent med en stålborste all exponerad metall. Spray underbeläggning eller färg på metallen efter rengöring. Spray tung penetrerande olja upp i stötvågsröret att belägga chock axeln.
14

Ta bort muttrarna och samtliga hjul. Spraya däcken med däck beskyddare och försegla dem i soppåsar eller linda in dem i plast för att hålla luften ut. Thread muttrarna på hjulet dubbar spola med dubbar för att skydda gängorna.
15

Ta bort batteriet genom att ta bort minuspolen först, sedan den positiva terminalen. Placera batteriet på en hylla med ett batteri minder typ batteriladdare.
16

Täck fordonet med en mjuk sida bil täcka för att undvika repor på bilens färg. Om ingen bil täcker är tillgängligt, belägga fönsterglas och speglar med tung bilvax och ta inte bort. Detta kommer att stänga ute solljuset och förhindra solskador.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/collectible-cars/91431.html

Previous:
Next:

Collectible Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.