Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hur man bygger en tredje generationens Camaro

Tredje generationens Camaros idag att återställas för att inte bara köra, men också för bilen visar. Eftersom dessa bilar har blivit mer sällsynta, har efterfrågan på attraktiva konvertibler, IROC-Zs och T-top bilar luftballong. Ombyggnad din egen tredje generationens Camaro inte alltid kräver en fullständig ombyggnad, eftersom många av dessa bilar är fortfarande i utmärkt skick på tjugofem år gammal. Saker du behöver
Tredje generationens Camaro reparationshandbok
Automotive handverktyg
Automotive jack
Jack står
Visa fler instruktioner
Renovering mekaniska delar
1

Hissa upp bilen och stödja ram med pallbockar. Ta bort hjul och däck. Om däcken måste bytas och hjulen är dåligt urkärnade, ersätta dem med reproduktion eller bättre skick original hjul monterade med nya sporter touring däck.
2

Ersätt slitagedelar för fjädringen med nya delar när hjul tas bort. Dessa inkluderar de chocker, fjädrar och barer rulle. Även i vart och ett av de fyra hörnen på bilen, använd en tung avfettningsmedel för att helt rengöra hjulhusen och närliggande ramkomponenter att identifiera skadade delar som behöver repareras eller bytas ut. Använd polyuretan bussningar för alla upphängningskomponenter att ge bilen bättre köregenskaper.
3

Byt bromsarna med nya eller uppgraderade broms rotorer, bromsok, och skor, och kolla bromsledningarna löper från huvudcylinder av bilen för att se till att de inte behöver bytas ut.
4

Tappa ur kylvätskan och kolla kylaren för att säkerställa att den fungerar korrekt. Detta kan lätt åstadkommas genom att kontrollera i kylaren för kraftig korrosion. Om bilen är utsatt för överhettning, är chansen att problemet är en igensatt kylare. Byt kylaren vid behov, samt kylarslangar.
5

Rengör motorrummet genom att först täta luftintaget med en plastpåse och ett gummiband, sedan spraya ordentligt med avfettningsmedel. Om möjligt, använd varmt vatten genom ett medium-styrka högtryckstvätt att rengöra motorn.
6

Byt motorolja, tändstift, tändstift kablar, generator, startmotor och batteriet om det behövs. Addera renovering Interiör
7

Ta bort de främre sätena från bilen genom unbolting dem från golvet, ta sedan bort mittkonsolen. Baksätet ska också tas bort. Skruva loss dörrsidorna plattor från kroppen.
8

bort mattan från insidan av bilen och kassera den. Den installeras på en stor bit som täcker golvet från brandväggen igen. Det är lättast att dra mattan ut från baksidan luckan dörren. Ersätt mattan med en godtagbar återgivning matta i samma färg som du tog bort.
9

erhålla tjänster av en professionell tapetserare att åter klä Camaro s mandat i sin ursprungliga färg som passar till mattan. Montera de nyligen stoppade säten genom att skruva dem på plats där de ursprungligen monterade. Sätt tillbaka mittkonsolen.
Renovering Body
10

Bestäm om karossen behöver målas eller bara behöver rengöras. Bilar som uppvisar bleka färg måste målas av en professionell butik. Delvis nedmontering av kroppen kommer att bidra till att hålla kostnaderna nere. Ta bort kroppen trim, främre och bakre omslag stötfångare, och effekterna marken. Om sådan finns, ta bort spoilern från baksidan luckan.
11 p Om bilen inte behöver målas, men helt enkelt rengöras, sedan tvätta bilen med tvålvatten, torka med en buffert pad med medelhög -grit polermedel för att dra glans tillbaka ut i färgen.
12

Byt weatherstripping av dörrarna och luckan tillbaka med ny reproduktion weatherstripping gummi, och kasta det gamla gummit.

13

Byt strålkastarna och bakljusen med höljen reproduktion ljus om det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/91084.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.