Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

1977 Monte Carlo specifikation

Av 1977 vägde Chevrolets Monte Carlo lyx coupe nästan 4.000 pund., Dess sportiga utseende gör upp i någon liten åtgärd för att bristen på verklig makt. Som sagt, det fortfarande sålde sin huvudkonkurrent, Fords Thunderbird, med nästan 100.000 trots ett högre klistermärke pris och kallas en "Chevelle i smoking" av Car & Driver Magazine. Motor & Transmission

Tack till oljeembargot, var 1977 Monte Carlo, liksom sina samtida, en muskel bil med väldigt lite muskler. Den 400-kubiktum motor övergavs för gott, tvinga mindre motorer att dra den enorma bilen runt. Borta var de stora block med väl mer än 200 hästkrafter. Köpare kan få en två-FAT förgasare 305-kubiktum motor med 140 hästar, en 350ci två fat med 145 hk eller fyra fat 350ci med en ganska futtiga 165 hästar under huven. Av denna anledning var det '77 Monte Carlo marknadsförs som en "lyx touring car" istället för en sport eller muskelbil, men "Popular Mechanics" noterade att bilen hanteras mycket snyggt. På '77 Monte

Standard Carlos var Chevy s turbo hydra-matic automatlåda. Addera Exterior

"Grosse Pointe Gothic" styling av den andra generationen av Monte Carlo föddes under och hjärtligt godkänt John DeLorean, Chevy GM på den tiden. Den '77 Monte Carlo, sista av sin generation var tillgängliga i Sports Coupe eller Landau, som hade en vinyl bakre tak, en bättre fjädring och hjul av stål.
P Det fanns bara några få ändringar i 1977, framför gallret, vilket hade en något mer honeycombed-krom utseende än '76 modellen. En av de mest lätt igenkännbara 1977 ledtrådar som är horisontellt gallerförsedda bakljus.

Monte Carlo "Knight Crest" emblem flyttades från gallret till huven, och "Monte Carlo" badging sattes ovanför gallret på förarsidan fram, och bredvid den bakre passagerarsidan bakljus i bak.
Storlek

Monte Carlo hade en 116-tums hjulbas och var bara mer än sex meter bred och 17 meter lång. På grund av Chevrolet re-dimensionering sina full-size bilar för att förbättra bränsleekonomin och stil, 1977 var det enda året Chevy medelstora modeller förmörkade fullskaliga modeller i längd och vikt. Däremot ville Monte Carlo varumärke långa huven bidrar till synlighet problem.
Alternativ

Passande för en lyx touring coupe, var Monte Carlo tillgänglig med alternativ som gjorde det bilen ganska bekväm, förmodligen en nödvändighet då lite gjordes för att uppdatera det inre av '77 modeller. Köpare kan ha bilen lastas upp med en vindruteantenn, tonade rutor vakter stötfångare, flashiga vita däck vägg, t-tops, farthållare, tilt styrning och även svängbara säten hink. Chevrolet återförsäljare skulle också installera en AM /FM stereo och bakre högtalare samtidigt erbjuda en nästan nödvändig rostskydd paketet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90720.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.