Svenska Bil >> bilentusiaster >> antika bilar >> Content

Körning Goggles på 1930-talet

De som växte upp under den senare hälften av nittonhundratalet kanske tänker på glasögon bara för simning, skidåkning eller, möjligen, i form av tidiga flyget. Under 1930-talet var dock kör goggles oerhört populär på grund av öppen topp karaktären hos många fordon. Även om de föll ur modet i följande årtionden, kan vintage körning glasögon fortfarande hittas till salu idag. Använder

Körning skyddsglasögon under 1930 tjänade samma syfte som glasögon som används av piloter och förare motorcykel av perioden: De höll damm, smuts och främmande föremål ur ögonen. Många vägar i tiden var obelagda och ridning i öppna fordon kan vara farliga. Både förare och passagerare ofta bar skyddsglasögon.
Material

Vid denna tid, körde glasögon ofta i stil med vanliga glasögon, med glaslinser omgivna med metallstomme . De lätta plaster och material som används i glasögon idag fanns inte tillgängliga.
Byggande

Driving glasögon på 1930-talet hade bo stadigt på plats, särskilt när det fordonet färdades vid relativt höga hastigheter. Många kör goggles från denna tid, därför har läderremmar som fäst vid ena sidan av linserna, virad runt huvudet och fast på den andra sidan.
Nackdelar

Körning skyddsglasögon i 1930-talet hade flera nackdelar. Eftersom linserna var gjorda av glas, de var tung och lätt bryts. Dessutom dirtied de lätt. De gjorde dock fungera som en tidig säkerhetsmekanism, säkerställer att föraren kunde se tillräckligt bra för att köra säkert och undvika hinder på vägen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/antique-cars/98614.html

Previous:
Next:

antika bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.