Konvertera Storlekar Alpha däck Metric

Alfanumerisk däck ursprungligen producerad med muskler och klassiska bilar på 1960-talet och blev används allmänt på 1970-talet. Emellertid var metriska däck som tillverkats på 1980-talet och det är svårt att hitta alfa däck. Det finns flera faktorer som måste beaktas vid konvertering storlek alfa däcket till metersystemet storlek för att säkerställa att du köper rätt reservdäck. En av de frågor som ersättare försök är att de ursprungliga alfa däcken är mycket smalare än däcken som produceras idag. Instruktioner
1

Ta första bokstaven finns i den alfanumeriska koden. Ett exempel på en alfanumerisk däckstorlek är E70-15. Den första bokstaven anger vilken typ av last som däcken tål. Omvandlingen för lasten till metersystemet är C konverterar till 185 last, omvandlar D till 195 last, omvandlar E till 205 last, omvandlar F till 215 belastning och så vidare slutar på bokstaven N, med varje efterföljande bokstav lägga på 10 till lasten . I metriska lasten betyg ges av ett antal och finns i slutet av däckstorlek koden.
2

Bestäm bildformat och fälgdiameter baserat på siffrorna i den alfanumeriska storlek. För ER70-15, hänvisar bildförhållandet till det första numret, 70, och fälgdiameter refererar till det andra numret, 15. I metrisk, dessa siffror visas också, men på olika platser. Bildformatet och fälgdiameter kommer att finnas i mitten av den metriska storlek efter snedstrecket, är ett exempel 185/70 till 15 85H.
3

Välj en radial eller diagonala däck beroende på om det finns ett R som den andra bokstaven i alfa storlek. En R betecknar att däcken är radial, ingen R betyder att däcken är korslager
4 p Det är inte nödvändigt att anpassa hastigheten rating av däcket.. Vissa alfanumeriska däck kommer att ha en hastighet rating ingår. Bokstaven för hastigheter kommer före R om däcken är radiella, eller mellan bildformat och kanten numren diameter om däcken är diagonaldäck. I metriska storlekar, är hastigheten förhållandet finns i slutet efter belastningsgraden. Tänk på den maximala hastighet som bilen kan hantera och sedan köpa metriska däck som matchar den hastighet betyg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98323.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.