Rekommenderad utväxling för 35-tums däck

Köra högväxt däck på en lastbil förändrar den slutliga utväxling, vilket negativt påverkar prestanda, bränsleeffektivitet och avläsningar hastighetsmätare eftersom motorn är inte längre arbetar vid fabriken avsedda intervallet i en given växel. Ju högre eftermarknaden däcket, desto större effekt. Detta kan lösas genom att byta ut växeln set i skillnaderna att återställa fabriken utväxling sortiment. Fastställande av lämplig utväxling för ditt fordon kan beräknas med hjälp av enkla matematiska formler. Re-utväxling Generellt

De fyra generella faktorer att tänka på när man åter laddar ett fordon är däckets storlek, utväxling, växel-hastighet på 65 km /h, och revolutioner motor per minut (rpm). Dessa faktorer kan kopplas till enkla ekvationer för att bestämma din nuvarande och önskade slutväxeln nyckeltal. Konsultera din instruktionsbok eller kontakta tillverkaren för att bygga blad för din lastbil för att få din fabrik Slututväxling. Observera att på vissa bilar, kommer åter utväxling inte korrigera hastighetsmätaren fel.
Re-Skuldsättningsgrad Formel

Formeln för att bestämma önskad utväxling är att multiplicera rpm vid 65 km /h med det nya däcket diameter, och sedan dela denna summa med 65 mph multipliceras med 336:

Gear Ratio = RPM x däckets diameter /MPH x 336
fordonsfaktorer

Ta hänsyn drivlinan på din lastbil när åter-utväxling. Om din lastbil utvecklar betydande mängder av vridmoment, kanske du vill använda ett numeriskt lägre utväxling för att förbättra bränsleekonomin, medan ägaren av en lastbil med låg effekt kan välja ett numeriskt högre utväxling för att förbättra prestanda.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98319.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.