Vad är semi Bottom Trucks?

En semi botten truck är en dumper som vanligtvis kallas en mage dumper. En mage dumper inkluderar treaxlig dragbil rigg och två-axlad släpvagn. Trailern har dumpningsgrinden i trailerns mage. Syftet med en mage dumper är att lägga material på marken i en lång rad, som kallas en sträng. För jordbruksprodukter såsom hö eller korn, tillåter strängen att materialet att torka i vinden. Två typer

En typisk semi botten presenterar traktorn riggen och treaxliga släp. Vissa versioner har ett kors spread trailer som har grindar öppna i fronten och bak istället för på sidan eller magen. Korset spread versionen sprider materialet på ett jämnt sätt inom vagnens bredd, men det fungerar inte bra med stora mängder material. En andra typ, vanligare i Nordamerika, är den dubbla bottnen dump trailer där traktorn riggen drar en fullständig tre-släpvagn och en singel-axel semitrailer. En trippel dump trailer består av två släpvagnar som dras av en traktor.
Använder

Semi botten lastbilar är vanligt förekommande på gårdar och rancher och används för att sprida hö, säd och ett brett utbud av jordbruksprodukter. Gruvbolagen använder semi botten lastbilar att frakta grus och skräp som kan dumpas utan att lyfta släpet. Ett vanligt användningsområde bland entreprenörer motorvägar är att sprida asfalten jämnt på vägbanan. Semi botten dumprar är populära bland entreprenörer eftersom lastbilen manövrera lätt samtidigt som du kör i backväxeln.
Storlek

Trailer beslutsfattare tillverka treaxliga belly dump trailers generellt att dra stora mängder material utan att överskrida statligt uppdrag längdkriterier för riggar som reser på statliga och mellanstatliga motorvägar. En typisk mage dump trailer har en tandemaxel med en 25.000 pund kapacitet, fyra-fjäder fjädringssystem, bromsar luft och rider på 2,45-tums nav stålskiva hjul. Magen dumpa mäter så mycket som 40 meter lång och 8 meter, 6 inches bred med en 20 - till 25-kubikyard kapacitet. Belly Tipp är vanligtvis begränsad till dragande 40 ton, vilket kräver många operatörer att använda tre-vagnsmodeller. Lossning Metoder


semi botten trailern presenterar en spridare lådan. Lådan sprider materialet bredden på grinden. Men genom att automatiskt öppna porten, är spridningskodens begränsad till bara bredden av grinden eller släpvagn. Automatiska grindar är dyra. En annan metod är att använda kedjor för att tillåta operatören att manuellt styra dumpningsgrinden. Detta hjälper föraren styra bredden på strängen. Det ger också användaren mer kontroll i hur snabbt eller långsamt för att släppa materialet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144700.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.