Hur man testar Electric släpvagnsbromsar

Hjärtat i en släpvagn elektriska bromssystemet är styrenheten, som matar ström in i systemet och genom elektromagneter i bromsarna. När aktiveras, dessa magneter fäster bromstrumman: s roterande ytor och reglersystem spakar att styra bromsning. Av denna anledning, testa elektriska släpvagn innebär testa och utvärdera nuvarande flöde mellan styrenheten och magneterna samt testa livskraft styrenheten och magneter. Saker du behöver
Ammeter
Straightedge verktyg
Visa fler instruktioner
1

höja din släpvagn med en domkraft och placera en pallbock under ramen för stöd och stabilitet. Se din trailer dokumentation för specifika rekommendationer från tillverkaren på att lyfta och stödja trailern så du kan säkert komma åt bromsarna.
2

Kontrollera regulatorn nuvarande produktion. Leta bromsen styrenheten och koppla den blå kabeln från enheten. Anslut amperemeter i serie med ledningen där du bara bort den blå kabeln för att mäta strömstyrkan. Jämför strömstyrkevärde till Styrenhetsspecifikationer att avgöra om den registeransvarige producerar den erforderliga strömmen. Om inte, se produktinformationen för instruktioner om hur du felsöker regulatorn.
3

Kontrollera kontakten om strömstyrkan inte är tillfredsställande efter felsökning styrenheten. Avlägsna kopplingen och kontrollera stiften för korrosion, glappkontakt och allmänt slitage. Sätt tillbaka kontakten och upprepa regulatorn testet i steg 2. Om kontakten fungerar, gå vidare till nästa steg.
4

Koppla en av trådarna magnet bly och anslut en amperemeter mellan trådarna. Mät och dokumentera den nuvarande nivån. Jämför denna strömstyrka värde till dina specifikationer för att avgöra om magneterna mottagning och behandling som krävs ström från regulatorn baserad på storleken på dina bromsar. Om inte, hänvisa till din broms och specifikationer magnet för att lära sig hur man felsöker dessa komponenter för ditt märke och modell.
5

Kontrollera slitage på magneter som en förebyggande åtgärd. Använd en linjal verktyg för att kontrollera och inspektera varje magnet genom att lägga linjal platt mot ytan av magneten. Onormalt slitage kommer att anges om magneten yta avviker från linjal vid någon punkt. Byt ut magneten om onormalt slitage är uppenbar. Kontrollera också att se om någon del av magneten spolen är synlig genom det material som vetter av magneten. Om så är fallet, byt bromsar på båda sidor av axeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144332.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.