Hur fixar Overdrive Lights som stannar på i en Ford F150

Den överväxel ljus i en Ford F150 är en dubbel funktion ljus ligger på shifter stjälken sticker ut från rattstången eller i mittkonsolen på F150s med ett golv shifter. Lampan tänds när överväxeln är inkopplad och stanna tills överväxeln är låst genom att trycka på overdrive-knappen. Den överväxel ljusets annan roll är som ett fel indikeringslampa (MIL) för överföringen. I händelse av överföringen möter en felfunktion kommer överväxeln ljuset stannar antingen på eller blixt, oberoende av läget för overdrive-knappen. Saker du behöver
Scan verktyget
Visa fler instruktioner
1

Tryck överväxeln när motorn är igång. Om lampan inte stängs av, gå vidare till steg 2.
2

Anslut Scan verktyget anslutning sele till felkod (DTC) port, placerad under förarens sida av instrumentbrädan. Porten kommer att ha en rektangulär plastlock som täcker det som kommer att behöva tas bort för att komma åt porten. Du kan köpa ett felsökningsverktyg på några större bildelar återförsäljare eller genom din lokala professionella verktyg säljaren. Se till att Scan verktyget du köper är Ford-kompatibel.
3

Följ din specifika Scan Tool bruksanvisning för självtest förfarandet och köra det på din F150. När koden eller koderna tas upp, skriva ner dem. När du uppmanas att spara eller radera koderna, inte radera dem.
4

Koppla kodläsare, efter uppmaning, under de sista stegen av självtest eller när instruktioner i användning riktningar i Scan Tool bruksanvisning.
5

Ta pappret med koderna till din lokala Ford återförsäljare serviceavdelning och fråga tjänsten rådgivare eller servicechef för en förklaring av möjliga orsaker till koderna. I vissa fall kan du behöva byta shifter stjälken på grund av en dålig overdrive ljus krets, men mer än troligt, måste du ha överföring reparationer utförs. Det är bäst att inte skjuta upp överföring reparationer som mindre sådana kan förvandlas till stora sådana snabbt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140937.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.