Typer av Truck Hitches

När en lastbil säng är för liten för en dragande jobb, åkare använder missöden att dra släpvagnar, båtar, bilar och andra tunga laster. De flesta typer av missöden är organiserade inom fyra klasser, som har utsetts enligt brutto släpvagnsvikt och tunga vikt. Tungan är vikten som placeras direkt på dragkroken. Klass II

klass II missöden är konstruerade för pickuper och används för lättare bogsering. Typiska belastningar på dessa enkla missöden inkluderar snöskoter, småbåtar och kanoter, motorcyklar och små Camper Trailers. Dessa missöden kan hantera upp till 3500 pounds bruttovikt släpvagnsvikt (GTW).
Klass III

klass III lastbil missöden är kraftigare missöden som kan hantera upp till 5000 pounds brutto släpvagnsvikt och 500 pounds av tunga vikt. Detta är den ungefärliga vikten av en 24-fots båt trailer.

Ett exempel på en klass III hitch är mottagaren hitch.This hitch har en avtagbar boll fäste eller boll plattform som har en öppning även med stötfångaren. Storleken på bollen bestämmer hur mycket vikt som kan bogseras. I samband med mottagaren skumt är vikten distribuera skumt, som består av två bandstiften som distribuerar tungan vikt bland alla släpet och bogsering axlar fordon. Viktfördelning missöden bidra till att ge gunga kontroll.
Klass IV

klass IV missöden är konstruerade för användning på full storlek lastbilar och kan hantera upp till 10.000 pounds GTW. Dessa missöden inkluderar vanligtvis fästen som distribuerar vikten jämnt över ramen på dragfordonet. Detta bidrar till att undvika en ojämn belastning från att placeras över upphävandet eller drivaxel på dragfordonet. Addera klass V

Klass Fem missöden har även tunga fästen att fördela vikten längs lastbilens ram. Dessa missöden är utformade för att dra laster över 10.000 pounds GTW och 1200 pounds av tunga vikt. Klass V missöden används främst för tunga laster såsom bilar, större båtar, hästtransporter och campare.

Ett exempel på klass Five skumt är Gooseneck. Svanhals missöden har rambalkar som monteras över pickup bakaxel och ner genom flaket på ramen fästen för pickup. De använder en kula inbäddad i skenorna för att ansluta vagnen till dragtruckar. Trots att bollen måste vara högre än flaket för att fästa släpet, nyare svanhals modeller vika ner i flaket. Dessa missöden kan bära upp till 25.000 pund. GTW och oftast kräver professionell installation.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/142804.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.