Hur kopplar jag in en trailer till min lastbil stötfångare?

Om du är en lastbilschaufför, så oddsen är att du ibland måste bära med sig stora mängder utrustning. Ibland kan du behöva koppla en släpvagn på baksidan av lastbilen för att hissa en större mängd material. För att göra detta måste du först skaffa ett skumt som kan fästas på en stötfångare. När skumt är på plats, kommer du att kunna bifoga en mängd olika vagnar till din lastbil. Saker du behöver
Hitch kedjor
Säkerhet
skruvmejsel
Wrench
Visa fler instruktioner
1

Hook upp hitch till din lastbilens stötfångare. Beroende på vilken typ av hake som du köper, kan detaljerna för att fästa den till din lastbil variera. Du kommer att behöva använda en mängd olika skruvar och muttrar för att ansluta skumt till stötfångaren. Dessa kan installeras med en skruvmejsel och, i vissa fall, till en skiftnyckel dra åt bultarna. Du kommer också att behöva använda en säkerhetsnål som kommer att fungera som en sista utväg för att hålla skumt och stötfångaren ansluten.
2

fästa släpets till dragkrok. Tillbaka lastbilen upp till släpet, vilket gör att det är anpassat rakt. När det blir nära släpet, har någon lyfter släpvagn upp för att ansluta den till bollen på skumt. Kläm säkerhetsventilerna ned på trailern. Sätt säkerhetsnål som kommer att fungera som en sista utväg för att hålla släpet och dragkrok från att separera. Addera 3

Anslut säkerhetskedjorna. Kors och tvärs kedjorna och anslut dem från trailern till dragkrok. Dessa är vanliga länkade kedjor som fäster trailern till dragkrok. Dessa kommer att vara lite slack, bara åtstramning i händelse av att vagnen blir separerad från lastbilen.
4

Wire lastbilen till släpet. För att köra med ett släp skall fordonet lamporna på baksidan av transporten aktiveras av dragfordonet. Beroende på vilken typ av Hitch du använder, kommer de specifika pluggar vara belägna på olika platser. Anslut samma färg kabeln till samma färg tråd, exempelvis grön till grön eller röd till röd. Testa att se belysningen fungerar innan du kör vagnen borta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/142177.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.