Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

Vad Är takrelingen?

Rails är en vanlig syn på moderna fordon såsom stadsjeepar och mini-vans. Takreling löper längs längden av fordonets tak. Deras syfte är att ge en fästpunkt för tvärstag och andra anordningar som är avsedda att säkra laster som transporteras på taket av fordonet. Takreling är kopplade till bilens tak av fötter eller andra fästen. Detta är ett attribut som skiljer takreling från andra fästanordningar, såsom spår, som typiskt är inbyggda direkt i fordonets tak. Typer

Takreling är oftast en av två typer. Den första typen liknar en lång, inverterad "C." I denna typ av tak järnväg, är fötterna av taket skenan fäst vid fordonets tak, och skenan själv bildar en båge. Denna typ av lastbåge har typiskt flera inches mellan taket av fordonet och skenan. Den andra typen är den infällda lastbåge. Det finns inget utrymme mellan skenan och taket av fordonet i den här typen. Utrustade med takreling att förenkla fastsättning av olika typer av
Syfte

Fordon takräcken och bärsystem. Takreling inte själva ett tak bärsystem. Takreling ger istället ett stabilt fäste för att fästa andra lastbärande punkter, såsom reglar eller torn som kan användas för att bära olika laster.
Eftermarknaden tillverkare

Eftermarknad takreling finns tillgängliga från vissa tillverkare. Dessa rails kommer i en mängd olika längder för att passa olika fordon. Eftermarknad takreling måste passa fordon för vilka de är avsedda. Vissa tillverkare erbjuder en dimensionering guide för att säkerställa en bra passform. Vissa eftermarknaden tillverkare erbjuder även takreling utformade för att efterlikna takrelingen produceras av originalet.
Alternatives

Takreling inte kan installeras på alla fordon som saknar dem , som vissa bilar och lastbilar använder alternativa monterings system såsom T-spår eller fixpunkter. En T-spår är en kanal eller slits som kör hela längden av taket. Fixpunkter monterar punkter på fordonets tak, ofta döljs av skjutbara flikar. Vissa takräcken inte kräver någon form av installerad infästningspunkt, men kläms direkt till bilens kaross.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/120426.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.