Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

Hur man installerar ett säkerhetsbälte på en Honda Element

Honda Element, byggd mellan 2002 och 2010, är ​​en kompakt SUV crossover som utnyttjar en bas CR-V plattform som har modifierats för stadsjeepar större kropp. Om dina säkerhetsbälten börjar fastna eller misslyckas med att automatiskt tillbaka, är bandmekanismen mer än sannolikt slitna och behöver bytas ut. I likhet med andra modeller av fordon, är den faktiska installationen av ett säkerhetsbälte i Honda Element inte alltför utmanande, och vem som helst med lite tid och gemensamma verktyg hushåll kan göra det. Saker du behöver
Wrench in
Hylsnyckelsats
platt skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Öppna dörrarna till Honda Element och skjut sätena så långt fram som det går (eller bara en enskild sittplats om du bara utför installationen på en stol) för att exponera bultarna och järnväg installerat på undersidan av bilen. Bänd loss axeln-sele montering lock med en platt skruvmejsel och lossa fästskruven med en nyckel eller hylsa. Ta bort axelremmen.
2

Lossa och ta bort skruvarna som håller fast sitsen på golvet med en hylsa och spärrskaft eller en skiftnyckel. Dra försiktigt upp stolen så att du kan exponera de elektriska anslutningarna undertill. Markera de anslutningar om du önskar, och koppla bort allt. Ta hela sätet från fordonet.
3

Vik sätet framåt och ta stöd på basen av stolen med lämpliga verktyg för att exponera tillbakadragande mekanism för bältet. Lossa fästskruvarna och ta bort mekanism, dra bältet ur sin fabrik kanal inuti sätet. Om så önskas, kan du ta bort ankaret mekanism för säkerhetsbältet samt, såvida det inte är skadat. Haka alla ledningar och ta bort skruvarna som håller den på plats (det kommer att vara på höger sida av förarstolen, eller den vänstra sidan av passagerarsätet).
4

Installera nya ankare mekanismen. Bolt den på plats och fäst tråd kontakterna. Installera och montera indragningsmekanismen för nya säkerhetsbältet, och trä remmen upp genom stolen i exakt sätt som det tidigare bandet. Placera ryggstödet i fordonet och bifoga alla kontakter och byta bultar. Dra remmen genom toppen av sätet och fäst bak axelremmar i sin fabrik läge. Sätt tillbaka locket och provet för att säkerställa att allt fungerar smidigt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/120247.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.