Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

Säkerhet Crossover Fordon

crossover fordon har blivit allt populärare på senare år. Delningsfilter baseras på bildäck i stället för lastbil plattformar stadsjeepar är byggda på. Detta innebär delningsfilter är lägre till marken, vilket gör det lättare för passagerarna att klättra in och ut ur bilen. Delningsfilter erbjuder bil-liknande hantering men också en mer befallande vy som i lastbilar och stadsjeepar. Delningsfilter erbjuder också några säkerhets fördelar över vissa andra fordonstyper. Väghållning

Bil-baserade crossover fordon är bättre lämpade för hantering av vardaglig körning på vägar och motorvägar, enligt Bankrate. Crossover fordon utrustade med oberoende fjädring på alla fyra hjulen, till skillnad från lastbil-baserade stadsjeepar. Delningsfilter kan hantera snabb kurvtagning och olyckor undanmanövrar bättre delvis tack vare det faktum att de är lägre till marken än stadsjeepar, har en lägre tyngdpunkt, och även har mer aerodynamisk design.
Bromssystem

crossover fordon har bättre bromsförmåga än gör truck-baserade stadsjeepar, enligt Bankrate. Den blotta tyngd av stadsjeepar innebär bromsarna måste arbeta extra hårt för att föra fordonet till ett fullständigt stopp. Lättare crossover fordon har ofta lika kraftfulla bromssystem, vilket innebär att fordonet stannar på kortare tid och avstånd än en SUV, möjligen undvika en kollision.
Rollovers

stadsjeepar inkluderar fordon som är mest benägna att rulla över i vissa väglag, enligt en studie utförd av Safercar.gov. Bilar är minst benägna att vara inblandade i en välta, med skåpbilar och pickups i mitten av risken diagrammet. Crossover fordon har inte samma risk för rullning liksom stadsjeepar delvis eftersom de är baserade på bildäck. Crossover fordon också typiskt är inte lika lång som stadsjeepar, och de har en bredare hjulbas. Både fordonets höjd och bredd på hjulen citeras av Safercar.gov som faktorer i fordon rollovers.
Kraschar

crossover fordon har deformationszoner som vanliga bilar gör. Deformationszoner finns områden i fordon som är konstruerade för att kollapsa och absorbera energin av en krasch, hålla kupén skadas och skada de åkande. Vissa truck-baserade stadsjeepar har inga deformationszoner, vilket innebär att energin från en kollision överförs hela fordonet. Eftersom delningsfilter är längre än bilar, om fordonets sida träffas av en SUV, skulle dörrarna absorberar mycket av effekten. I bilar, men skulle effekten kunna ske på nivån av fönstren, vilket innebär att om bilen är utrustad med air side curtain väskor de skulle vara det enda mellan de åkande och SUV.
Ändringar

De som äger eller funderar på att köpa en crossover måste hålla i minnet att de ändringar av fordonet kan minimera säkerhetsfunktioner i fordonet. Installera större hjul och däck på en crossover, till exempel, kan öka sannolikheten att fordonet kan rulla, enligt bil expert webbplats Cars.com. Tunga tillbehör såsom grill vakter, tunga däck och andra eftermarknaden tillägg placera en extra belastning på fordonets bromsar och öka tiden och avståndet som krävs för att sluta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/118969.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.