Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

Honda Pilot TÄNDSTIFT Anvisningar för byte

Byta tändstift på en Honda Pilot är enkel. Ta inte bort gängorna i motorn under installationen. Trådarna är små spår i motorn hålen där tändstiftet passar. Detta kan vara en viktig fråga eftersom strippa gängorna skadar motorn och gör det svårt att byta tändstift i framtiden. När du installerar varje tändstift, börja skruva det för hand sakta och försiktigt. Rengör din motor


Innan du börjar rengöra din motor om det är smutsigt. För att bevara din motor, låt inte damm och smuts inuti. Eftersom tändstiftshålet leder direkt på insidan av motorn, ska du rengöra smuts från motorn innan du tar bort tändstiften. Använd motor avfettningsmedel eller motor för att rengöra motorn. Försiktigt, undvik direkt sprutning elektriska anslutningar. Om motorn är fri från damm och smuts, det finns ingen anledning att rengöra den.
Få igång

Koppla den svarta jordledningen till batteriet. Ta bort plastkåpan motorkåpan genom att ta bort de två skruvarna som håller den till motorn. Leta tändkablarna i motorrummet. Följ ledningarna till tändstiften. Bagageutrymmet i tändkabeln är slutet på tråden som snäpps fast på tändstiftet. Försiktigt gripa tändkabeln från start och vicka loss pluggen. Kängan ska lossna tändstiftet.
Inspektera Pluggar

Honda Pilot har sex tändstift. Varje bort tändstiftet har ledtrådar till din motorprestanda. Olja eller slam i Tändstiftsgap området indikerar motorslitage. Inspektera dina tändkablarna. Byt ut dem om de har brännmärken från kontakt med motorn.
Bort tändstiften

försiktigt, placera din tändstiftshylsa på tändstiftet. Vrid nyckeln moturs tills du tar bort pluggen. Rengör hålet tändstiftet av all smuts. Montera nya tändstiftet genom att placera den i kontaktens hålet. Långsamt rotera den medurs och undvika korsgängning det. Annars förstör du gängorna i motorn. Vrid den några gånger för hand. Endast om det skruvar i mjukt vet du att det inte är cross-gängade. Det ska kännas som att skruva i en glödlampa. Du måste skruva fast den i rätt vinkel. Återanslut tändkabeln till tändstiftet.
Byt resterande 5 tändstift

Byt de andra fem tändstiften på liknande sätt. Hitta tändkabeln, följ den till tändstiftet, och ta bort den. Ta bort tändstiftet, rengör hålet och försiktigt installera nytt tändstift. Återanslut tändkabeln till tändstiftet.
Anslut batteriet

Efter byte alla tändstift, anslut jordkabeln på batteriet.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/118940.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.