Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

Hur du tar av en Jeep Wrangler Hardtop?

Vissa Jeep Wrangler JK modeller (2007 och nyare) är utrustade med en Freedom Top. Denna hardtop är ägare-löstagbar. Även borttagning tar en viss ansträngning, är det inte så illa när du väl fått kläm på det. Panelerna (särskilt den bakre) är ganska tunga, se till att du har någon att hjälpa dig ta bort toppen innan du börjar. Om din Wrangler har en eftermarknad topp, kan avlägsnandet förfarande vara helt annorlunda, men det är proceduren densamma för alla fabriksinstallerade hardtops. Saker du behöver
Assistant Review Torx skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Stäng av motorn, dra åt parkeringsbromsen för säkerhet och samla de verktyg som krävs för att bort hardtop. Undersök hardtop att förstå sin inställning, det finns tre paneler till toppen: två mot framsidan av Jeep (förar-och passagerarsidan) och en på baksidan
2

Sänk förarsidan solen. visir, tills den lossnar från klippet och flytta den till vänster. Vrid de två L-formade lås ovanför backspegeln, och slå sedan på L-formade spärren ovanför förarsidan säkerhetsbälte mount.
3

Twist de två rattarna på högtalaren bar att skruva dem ur församlingen. Ställ dem åt sidan. Öppna spärren som är monterad mellan det inre headliner och vindrutan.
4

Kliv ur jeepen och lyft förarsidan del av toppen försiktigt. Har en assistent hjälpa dig om det behövs. Upprepa proceduren för passagerarsidan del av den övre (förarsidan måste tas bort först).
5

Öppna de främre dörrarna. Ta bort de två torx skruvarna (två på varje sida) från det övre hörnet av dörren utskurna paneler (precis ovanför dörröppningen).
6

Steg tillbaka i Jeep. Ta bort de sex torx skruvarna längs den inre delen av hardtop (runt omkretsen).
7

Steg utanför Jeep och öppna den bakre swing grind. Lyft den bakre glaset hela vägen upp. Haka av bakrutan slang spolarvätska, dra åt locket för att förhindra den från att spilla. Koppla bort kablaget från förarens sida av det bakre förvaringsfacket (den är kopplad till hardtop).
8

Lyft den bakre delen av den hardtop bort med hjälp av en assistent (en person per sida ). Förvara skivorna på ett säkert ställe tills du bestämmer dig för att installera dem. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/118923.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.