Problem: Min 2001 Mustang startar inte efter att ha suttit hela vintern

Det är frustrerande att få bakom ratten i din 2001 Ford Mustang för första gången på månader, vrida om nyckeln och ta reda på din bil inte startar. Efter det har suttit i några månader, kan det finnas ett antal skäl till varför den inte startar. Merparten av tiden, kan en fråga som denna lätt lösas med någon så länge de har några grundläggande verktyg och mekaniska kunnande. Saker du behöver
Startkablar
Bränsle
Bränslefilter
Smörjolja
Visa fler instruktioner
1

Vrid nyckeln i tändningslåset och försök att starta fordonet. Om motorn inte startar om eller vänder över mycket långsamt, du troligtvis har en mycket svag eller dött batteri i din Mustang. Ett batteri kommer sakta laddas ur med tiden, om fordonet inte är periodiskt startas. Försök hoppa starta din Mustang, vilket kräver att du ansluta den till en annan kör bilen med startkablar. Batteriet är placerat på framsidan av motorrummet, direkt bakom förarsidan strålkastaren. Om batteriet är helt dött, kanske du inte kan hoppa starta Mustang och kommer att behöva byta ut batteriet.
2

Töm bränsletanken för att ta bort gammalt bränsle. Som bensin sitter, börjar det att oxidera och kan gå dåligt. Dessutom kunde temperatursvängningar utanför orsaka stora mängder kondens i bränsletanken, vilket leder till att vattnet i bränslet och kommer att hindra fordonet från att starta. Medan tanken är tom, byt bränslefiltret som sitter på bränsleledningen några inches framför bensintanken. Fyll på tanken med färsk 87-oktan och försök starta.
3

Ta bort alla sex tändstift och spraya lite smörjolja i varje cylinder. Medan dina Mustang satt, kan kolvringarna har fastnat i läge och oljan kommer att hjälpa till att lossa dem. Med tändstiften ut, starta motorn tills oljan ljuset på instrumentbrädan slocknar, vilket kommer att prima bränsle och olja pump. Sätt tillbaka tändstiften och försöker starta din Mustang.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/140187.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.