T350 Transmission Specifikationer

Den T350 överföringen annars känd som Turbo-Hydramatic 350 tillverkades av General Motors och användes först i 1969 modellbilar. Denna överföring har utvecklats av Buick och Cadillac. Den T350 kallas också TH350 eller THM350 är en tre växlad automatisk transmission. Denna överföring var allmänt används i bakhjulsdrivna bilar och lastbilar fram till 1984. Det har ansetts vara en av de starkaste kompakta växellådor gjorda av GM. Identifiering

T350 har en 4 bult flänsad fall mäter 21 3/4 inches i längd. Transmissionen är gjutet av en aluminiumlegering och väger 120 pounds. Överföringen oljetråg har en distinkt kammare i baksätet hörnet, vilket skiljer den från andra modeller. Den har också en modulator i högra bakre delen av ärendet. Den fyrhjulsdriven version av transmissionen har ett knubbigt 27 splines utgående axel som sträcker sig förbi fallet med 3/4 tum. Den tvåhjulsdrift version kan identifieras genom den koniska svans-bostäder som smalnar ner till oket. Funktioner

TH350 har en integrerad icke flyttbar bellhousing
. Motorn bultmönster är dubbel borrad i Chevy, Buick, Oldsmobile och Pontiac mönster, vilket ger denna överföring mycket mångsidighet. Fallet har också en förrätt ficka cast in i den också vilket gör för enkel användning med olika typer av motor konverteringar som Oldsmobile, där startmotorn fickan är på operatörerna sidan av motorblocket.

Motor Kompatibilitet

T350 var allmänt parat med litet block V6 eller V8-motorer. Den T350 är kompatibel med motorer producerar en motorstyrka på upp till 850 hk. En uppdaterad momentomvandlare kan tillsättas för att öka vridmomentet i en bil. Dessa överföringar är gjorda för enkel konvertering och kan göras på de flesta butiker bilmekaniker. Detta är en annan stor funktion som gör denna överföring är en av de mest använda och anpassningsbara överföringar som gjorts av GM.
Utväxling

utväxlingar för 1: ans växel i T350 är 2.52:1.0, för 2: ans växel är 1.52:1.0, för 3: e växeln är 1,0:1,0 och vända förhållandet är 1.93:1.0. Syftet med de flesta växlar förhållanden är att sakta ner effekten av hastighet och öka vridmomentet utom en överväxel som används för att öka hastigheten. Lägg på kit kan köpas för att förbättra växling och minskar slirning samt värme och kopplingsslitage för en ökad prestanda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/140008.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.