Felsökning av en Mini Cooper

Mini Cooper marknadsförs som en sportbil. Dessa små bilar är de moderna reinkarnationer av den klassiska brittiska Mini Coopers från 1960 och början av 1970. Precis som alla fordon, Mini Coopers utveckla frågor under tiden. Om du har en Mini Cooper ger dig bekymmer, koncentrera sig på tre områden för att felsöka och diagnostisera. Genom att ha en början kännedom om de frågor du kan spara pengar på verkstaden. Koncentrera dig på tändning-bränsle, elektronik och drivlinan när du felsöker Mini. Instruktioner
Tändning
1

Vrid Mini Cooper tändning på och lyssna efter stamning eller misständningar i motorn. Om de är närvarande, kan det finnas vatten i bränsleledningen. Töm tanken torr, tillsätt sedan en flaska rökgasrening lösning vid påfyllning av tanken.
2

sitta i bilen och slå på tändningen. Om Mini inte vänder upp, kontrollera att den automatiska växlingen är i parken. Mini kommer inte vända om det inte är i parken. Tryck in pinnen tills i parken och prova tändningen.
3

Vrid nyckeln till neutralläge och försök att slå på belysningen eller radio. Om de inte kommer på, eller är på men mycket låg, är batteriet troligen döda eller dräneras. Har en vän hoppa starta bilen och köra för att ladda batteriet. Har generatorn testats för att säkerställa att det är inte orsaken till batteriets bekymmer. Addera Elektronik
4

Vrid Mini Cooper på. Slå på radion eller något annat elektroniskt drivna enheter. Kontrollera att knapparna fungerar eller att enheten är påslagen. Om inte, kontrollera Mini proppskåp, finns under huven, så att alla säkringar är livskraftiga. Använd Mini s bruksanvisning för legenden för säkringarna.
5

Gå till en enhet och försök att slå på farthållaren. Också försöka använda reglagen på ratten för radion. Om dessa system inte fungerar, ta Mini till en licensierad och certifierad Mini mekaniker där de kan köra elektroniska diagnostiska tester med datorutrustning.
6

Slå på värmen eller luftkonditioneringen och kontrollera att enheter fungerar. Om inte, titta på säkringsboxen för eventuella säkringar. Byt vid blåst och prova luften eller värme igen.
Drive Train
7

Drive Mini till en tom parkeringsplats.
8

Gör 180 graders svängar vid låg hastighet och lyssna efter eventuella knarrande eller gnisslande ljud i de främre hjulhusen. Dessa indikerar kulleden frågor.
9

Drive Mini bakåt, går i en 180 graders långsam sväng lyssna efter crunch eller slipning. Flytta fram att kontrollera överföringen mellan växlar framåt och en bakåt. Varje clunking under fordonet indikerar eventuell överföring frågor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/139993.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.