1991 Dodge Stealth Twin Turbo specifikation

The 1991 Dodge Stealth R /T Turbo var toppen av Dodge Stealth linjen. Den Stealth var en tvådörrars, fyrsitsiga sportbilen bygger mycket på Mitsubishi 3000GT, med endast ett fåtal karosseridelar och alternativ för att skilja mellan de två bilarna. Chrysler delade ett samarbete med Mitsubishi vid denna tid som involverade importerar och omprofilering japanska Mitsubishi bilar som Dodge eller Plymouth-modeller, med några förändringar. Liksom top-of-the-line Mitsubishi 3000GT VR-4, använde 1991 Stealth R /T Turbo dubbelturbo och fyrhjulsdrift för att skapa några allvarliga prestanda. Motor

Dodge Stealth s twin-turboladdad V-6 motor producerat tillräckligt med kraft för att hålla jämna steg med nästan vad som helst på vägen 1991. Den 3,0-liters enhet hade dubbla överliggande kamaxlar, 24 ventiler och Mitsubishis variabla ventil-timing systemet. Twin TD04 turboaggregat, alla med sin egen intercooler, skickade uppsving för varje cylinderrad separat. Kompressionsförhållande var en låg 8,0-1 för att kompensera för boost, och borrning och slaglängd var 3,59 av 2,99 inches. Denna motor producerade 296 hästkrafter vid 5.500 rpm och 307 foot-pounds av vridmoment vid 2500 rpm.
Drivlina och chassi

Liksom sin 3000GT VR-4 bror, Stealth R /T Turbo använde en front-motor, all-wheel-drive layout. Den all-wheel-drive system skickas 55 procent av motorns kraft till bakhjulen i sin standardinställning. Det hade förmågan att dynamiskt varierande vridmoment distribution baserad på förändrade vägförhållanden och behöver dragkraft. Viskös koppling och ett begränsat-slip bakre differential bistod vidare all-wheel-drive system. Den ensamme transmission val för Turbo var en Getrag femväxlad manuell, en annan överföring än de som finns på alla mindre Stealth modeller. En bakhjulsstyrning systemet vände bakhjulen något under hård kurvtagning för att möjliggöra skarpare inresa och utresa. Den fyrhjuliga oberoende fjädring systemet bestod av MacPherson fjäderben och undre länkarmar fram och en multi-link-system i baksätet. Bromsar var fyrhjulig ventilerade skivor med standard ABS.
Exteriör och interiör

Medan Stealth shareed sitt chassi och drivlina med 3000GT VR-4 , dess styling differentieras effektivt mellan de båda bilarna. Dess hårkors grill monterad lågt i främre splitter var en klassisk Dodge beröring användes senare på Viper. Exteriören mätte 180,5 inches lång, 72,4 inches bred och 49,1 inches tall. Med sin 97,2-tums hjulbas, vägde Stealth R /T Turbo en rejäl £ 3793, en av de få brister som en sportbil. Interiören presenterade plats för fyra. Front benutrymme var en riklig 44,2 inches, men baksätet, med sina 28,5 inches av benutrymme, var bäst lämpade för barn eller korta resor. Endast föraren var skyddad av en krockkudde. Rapporterar Stealth R /T Turbo sprang 0-60 mph på 5,4 sekunder
Prestanda

Supercars.net. Den fjärdedel mil kom i 14.2 sekunder. Toppfarten var 160 mph. Drivrutiner kunde förvänta siffror bränsleekonomin för cirka 18 mpg i staden och 24 mpg på landsväg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/139470.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.