Pagani Zonda R Specifikationer

Den Pagani Zonda R är racing versionen av Pagani Zonda sportbil tillverkad i Italien av oberoende biltillverkaren Pagani. Även känd som Pagani Zonda R Clubsport är Zonda R inte lämplig för användning på allmänna vägar. Istället innehåller prestanda-orienterade funktioner som gör det en kapabel racerbil med några onödiga delar. Layout

Pagani Zonda R är en två-dörrars, tvåsitsig sluten coupe. Den har en bakmonterad motor och bakhjulsdrift för optimal viktfördelning och hantering på banan. Motorn är i ett längsgående läge, parallellt med längden av bilens kaross. Den Zonda R har också en lift-off organ för enkel åtkomst till mekaniska komponenter. Även liknande utseendemässigt till Zonda F road bil, använder Zonda R faktiskt bara 10 procent av samma komponenter som sin föregångare.
Motor

Pagani Zonda R: s Motorn är en 5.987-liters, 60-graders V12 gasmotor produceras av Mercedes s AMG prestanda division. Den har fyra ventiler per cylinder och dubbla överliggande kamaxlar. Motorn ger 750 hästkrafter vid 8.000 rpm och 524 foot-pounds av vridmoment. Dess Borrning och slaglängd är 3,5 med 3,2 inches och den använder en lätt blockera legering motor och topplock. Förare styr Zonda R med en XTRAC 672 sexväxlad sekventiell växellåda som använder rattmonterade växelpaddlar.
Mått och prestanda

Pagani Zonda R är 188 inches lång på en 109,6-tums hjulbas. Det är också 79.3 inches bred och 44,9 inches tall. Den väger bara 2,359 pounds. Kombinerat med sin kraftfulla motor, skapar detta en effekt-vikt-förhållande på 3,1 pounds per hästkraft. Den Zonda R blir cirka 125 hästkrafter per liter. Resultatet är en imponerande uppsättning prestandasiffror. Den Zonda R kan gå från noll till 60 mph på bara 2,6 sekunder. Dess toppfart är 217 mph. Addera Components

att hantera och stanna säkert, använder Zonda R fyrhjuliga skivbromsar med kol ventilerade keramiska skivor. Den har ett rack-and-pinion styrning layout och en dubbla triangellänkar suspension med justerbara Öhlins stötdämpare och spiralfjädrar. En 12-vägs Bosch Motorsport antisladdsystem och låsningsfria bromsar ger föraren ännu större kontroll.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/138890.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.